Auto do miasta 10-12 tysięcy

03 Kwi 2018, 10:07

dawbia24 napisał(a):To ma być samochód na góra dwa lata.

To kup taką Astrę za 5-6k, bo utopisz kasę.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Kwi 2018, 10:38

No tak może maks do 7 tysięcy. Bo do tych przypuśćmy 10 tysięcy to pewnie jedynie a3, golf i astra? Chodzi o jakieś kompakty dobre do gazu
dawbia24
Początkujący

Miejscowość: Szkarada

03 Kwi 2018, 10:55

Masz jeszcze Megane I po lifcie (ten sam poziom i tak samo szkoda 10k).
Ewentualnie Focus i założyć samemu (co się nie opłaca na okres 2 lat).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

03 Kwi 2018, 11:10

To tak samo jest z golfem. Też szkoda wydać na to 10 tysięcy. Dlatego ciągle się zastanawiam czy kupić coś za 10 czy po prostu jakieś wozidło za 6-7 tysięcy i po prostu pomęczyć się ten rok, góra dwa
dawbia24
Początkujący

04 Kwi 2018, 08:20

Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać? Spokojnie wystarczy wozidło z punktu A do punktu B za kwotę 6-7k. Im mniej jeździsz tym lpg też będzie mniej opłacalną opcją.
SpaCar
Początkujący

Auto: Peugeot 407
Silnik: 2.0 HDI
Typ: Kombi

08 Maj 2018, 06:26

Witam.
Postanowiłem jednak nie sprzedawać samochodu. Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie zainwestować w dobrą instalację gazową i pojeździć jeszcze jakieś 3 lata. Według moich obliczeń instalacja powinna mi się zwrócić w około rok. A szkoda mi sprzedawać auto, bo jednak ponad 3 lata już nim jeżdżę i mimo wszystko poza wymianą turbiny nic wielkiego się nie działo. Wszystko jest wymieniane na czas. Dzięki za wszystkie propozycje. Pozdrawiam
dawbia24
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak często kierowca powinien badać wzrok?
    Jak często kierowcy badają wzrok? Zwykle, gdy ubiegają się o prawo jazdy. Później, jeśli na tym etapie nie stwierdzono wady wzroku, nie mają już takiego obowiązku i mogą bagatelizować nieostrość widzenia. Kierowcy ...