28 Gru 2014, 23:10
Witam wszystkich forumowiczów. Od dwóch miesięcy jestem na kupnie auta, ale szczerze mówiac sam nie wiem czego szukać. Miesięcznie robię ok.400km, z czego większość po mieście,odcinki po 2-3 kilometry. Budżet nie za wysoki- maksymalnie do wydania 18 tyś, auto musi być 5 drzwiowe(2 dzieci) Jak do tej pory miałem 3 samochody niemieckich marek (audi, vw) I przy niemieckich markach chciałbym pozostać. Pod uwagę biorę A4 B6, Golf V i BMW e46. Problem jest z silnikiem...jaki najlepszy przy takiej jeździe? Diesel chyba odpada, bo do miasta się nie opłaca, choć myślałem o golfie 1,9 105km i zrobić go na 140, w bezynie w tej kasie żadnego golfa nie znajdę, audi a4- 1,8t, 2.0, 2.4 lub 3.0(to musiałby zagazować)? No i E46- 2 litrowa benzyna czy coś większego silnikowo? Chciałem autko ok 130-150 konne, głownie biorę pod uwagę beznynkę bo szybciej mi go dogrzeje. W moim przypadku najlepszym wyborem będzie chyba a4 w 2.0, ale jakoś korci mnie bmw bo jeszcze nie jeździłem e46...jak myślicie, pomóżcie podjąć dobrą decyzję, może macie auta wyżej wymienione i możecie się wypowiedzieć?