Spychu1993 napisał(a):Na pewno wyjdzie taniej w utrzymaniu niż te Rovery...
Skąd ta teoria ? Części do roverków są bardzo tanie, na dodatek wiele pasuje od civica.
Spychu1993 napisał(a):Ten pierwszy wygląda super, ale jeśli mam być szczery, to boję się zakupu tak egzotycznego jak na nasze drogi samochodu... Ten drugi, cena o wiele bardziej przystępna
Na Twoim miejscu skupił bym się na tym pierwszym właśnie. Kwestia najbliższych lat i egzemplarze w tej wersji nadwoziowej zaczną drożeć, właściwie ładne juz mają wartość.
Egzotyczne były wiele lat temu. Obecnie części łatwo dostępne, tanie, zamienników nie brakuje.
Rozpisywał wielce się nie będę. Jeżeli zainteresuje Cie temat roverków to wszelkie informacje wygooglujesz bez problemu. Wystarczy nawet poczytać na autocentrum opinie o marce. Choć zwolennikiem autocentrum nie jestem ponieważ portal ten przyciąga idiotów to wiele można się z niego dowiedzieć.
Co do usterek wyszczególnionych w opisie, nic strasznego. Po prostu szczery opis leciwego samochodu. Wszystko idzie ogarnąć niedużym kosztem. Kupując roverka cene można znacznie negocjować. Myślę, że przy odrobinie szczęścia za 2500zł byś go kupił.
Co do spalania opieram się tylko na opinii jednego kumpla, którego namówiłem na takiego roverka. Twierdzi, że w mieście mieści się w 10 l lpg. Większość znajomych w tych samochodach ma diesle, SDI to najlepszy silnik rovera, którego również polecam jako były użytkownik SDI.