REKLAMA
Witam, jakiś czas temu zakładałem temat odnośnie kupna auta do 10 tys, niestety trochę noworocznych wydatków sprawiło, że budżet został uszczuplony do 8 tysięcy zł, teoretycznie dalej mam około 10 tysięcy jednak część pieniędzy chcę sobie zostawić na ewentualne doinwestowanie auta. Zmieniłem też moje oczekiwania względem auta. Jako, że będzie to dla mnie pierwsze samodzielne auto i głównie poruszał się będę po Trójmieście i tylko raz max dwa razy w miesiącu zdarzy się dłuższa trasa do Elbląga lub raz na kilka tygodni do Olsztyna to postanowiłem, że nie musi to być jakiś demon prędkości. Przy moich przebiegach rzędu 600-800 km miesięcznie rozważam tylko benzynę lub auto z założoną już instalacją LPG, chociaż tej opcji się trochę obawiam. Głównie zależy mi na tym by auto było w miarę ekonomiczne, miało łatwo dostępne i tanie części, było jako tako wyposażone (najlepiej by miało chociaż tę klimę). Pierwsze auto na, którym uczyłem się tak naprawdę jeździć była Ibiza III 1.4 75KM i poza wyprzedzaniem, które było trochę stresujące dynamika tego auta w miarę mi odpowiadała. Auto którego szukam może być z segmentu B lub C ewentualnie D, ale tutaj zdaję sobie sprawę, że w przypadku większych aut ekonomiczny silnik będzie oznaczał 10-11 l benzyny w mieście. Proszę o pomoc w znalezieniu dobrej oferty w okolicach Trójmiasta, Elbląga i Olsztyna, gdyż w tych miastach często bywam i nie będzie problemu z ewentualnym obejrzeniem auta. Sam znalazłem takie auta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to już bardziej jako ciekawostka
Chętnie poznam Wasze opinie i propozycje.