Auto do oceny BMW

19 Paź 2010, 17:40

Witam rozglądam się na spokojnie cały czas za pierwszym autem, a jak mi coś naprawdę wpada w oko to tu piszę...

Oto samochód do oceny: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wydaje mi się wporządku i bardzo mi się podoba, nawet przebieg według mnie realny... ale coś jest za tanio jak na e36 touring
w dodatku sekwencyjna gazownia BRC ona sama kosztuje 2800zł do sześcio cylindrówki...
Proszę o ocene czy nie miało jakichś przygód, dzwonów itp itd... oczywiście w miarę możliwości...
Kubol91
Początkujący

Miejscowość: poland

19 Paź 2010, 17:48

Wiesz, ja też sprzedalem samochód kiedyś za 3 tysiace, z czego 2 tysiące była warta sama instalacja gazowa :wink: Przebieg jak dla mnie kosmiczny, ale może dlatego, ze ja w swoim mam 100 tysięcy. Przebieg wydaje sie realny, ale zawsze istnieje niebezpieczeństwo, jeśli chodzi o bmw, audi, volksvagen :smile:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

19 Paź 2010, 17:58

No przebieg dość duży... aczkolwiek według mnie to nie ma znaczenia jeżeli wszystkie wymiany eksploatacyjne (oleje, filtry, amorki itp itd...) były robione na czas...
Kubol91
Początkujący

19 Paź 2010, 18:04

No możliwe. Zresztą lepiej mieć realny przebieg niż, żeby był kręcony 4 razy
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 18:22

Cena do lekkiej negocjacji czyli za jakieś 6500zł pójdzie od ręki ale to nie zmienia faktu że cena jest podejrzanie niska a auto po fotkach żle nie wygląda no i przebieg możliwe że faktycznie realny.No i gaz BRC,nie cieszy się on dobrą opinią niestety,często po 60tys.km padały reduktory.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2010, 18:40

BRC nie cieszy się dobrą opinią :shock: pierwsze słyszę... każdy kogo spytam mówi że ta włoska firma robi jedne z najlepszych sekwencji na rynku... spotkałem się tylko i wyłącznie z dobrymi opiniami o gazowni BRC... nawet ludzie którzy nie tolerują gazu mówią że jak by już musieli to sekwencja BRC ewentualnie... taka przynajmniej jest moja wiedza na ten temat i to z nie jednego źródła... zadziwiłeś mnie swoją wypowiedzią że BRC to lipny gaz... :shock:
Kubol91
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...

19 Paź 2010, 18:45

No ja z koleji słyszałem że BRC to jedna z gorszych firm i zamiast jej to lepszą opinią cieszy sie np firma Lovato.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 18:50

To mamy dwie sprzeczne opinie... ktoś trzeci musi rozsądzić... :razz:
Kubol91
Początkujący

19 Paź 2010, 18:51

Tutaj jest link właśnie do forum, gdzie zdania są bardzo podzielone jeśli chodzi o instalacje Lovato i BRC:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic364821.html
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 18:52

Cytat z pewnego forum:
"Niestety, BRC zrobiło złą sławę w polsce przez reduktory techno, które faktycznie są szmelcem (60 000 km) ale Eco wytrzymuje 200 000 km bez problemu."

najlepiej to przedzwoń do gościa jak długo jest ta instalka no i jaki reduktor tam ma.Bo jeśli jest Eco to możesz pomyślec.
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 18:59

Mój samochód przejechał na instalacji BRC ponad 150tys. km.
Przy regularnych przeglądach i wymianach filtrów i membran nie sprawiała i nadal nie sprawia absolutnie żadnych problemów.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

19 Paź 2010, 20:13

Poldek znajomego przejechał 180 tyś na gazie, z czego tylko raz reduktor gdzieś się rozszczelnił i chwile uciekał gaz, naprawił to za 50 zł i jeździ dalej. W prawdzie mówię o zwykłej instalce II gen. ale także o firmie BRC. Auto pracuje ciągle na gazie, benzyny nie widzi w ogóle i jakoś codziennie jeździ.
Ja też słyszałem, że BRC to dość porządna firma jeżeli chodzi o LPG. Tyle, że osobiście o instalacjach pojęcie mam nikłe, bo styczności też żadnej :grin:
Tyle wiem, co mi znajomi z własnego doświadczenia powiedzą na ten temat.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

19 Paź 2010, 20:14

Reduktory padają po 60k? Jeśli nawet, to ile ten reduktor kosztuje? 300? 400? To tak dużo raz na 60tys?
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

19 Paź 2010, 21:47

Dobra nie było tematu,kolejny raz pier**le bez sensu,przepraszam..
Barol
Awatar użytkownika

19 Paź 2010, 22:10

Na forum BMW BRC nie ma zbyt dobrych opinii jeżeli chodzi o sekwencje. Auto wg mnie ma coś nie tak z przodem, prawe lampy zaparowane... ogólnie za tą kasę to pewnie będzie paść jak na ten rocznik. Aczkolwiek warto podjechać i obejrzeć.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW