Auto do ok 10.5k

29 Mar 2017, 22:40

Na początek chciałbszare się przywitać.. Tak więc witam Wszystkich.. Z racji tego że zmieniłem pracę i co dwa tygodnie będę robił tygodniowo ok 500km chciałbym zakupić sobie jakieś autko.. Chciałbym żeby było to kombi cena Max 10500 bo liczę że trzeba będzie jeszcze włożyć trochę.. Interesuje mnie silnik benzynowy max 2.0l taki który dużo nie pali a jakby nie satysfakcjonowalo mnie spalanie nadawalby się pod gaz...nie musi być demonem prędkości.. (wiadomo że muł też nie) ale ma być tani w utrzymaniu Macie jakieś typy aut i silników? W oko wpadły mi Ford Focus 2 lub bo początkowe modele można w tych pieniądzach dostać ale nie wiem jak z awaryjnościa.. Polecicie coś? Pozdrawiam
Qbalub
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2007
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Nie mam

29 Mar 2017, 22:57

Nie da się dostać jeżdżącego focusa 2 w tej kasie

Popatrz na citroena c5, volvo v40, mondeo mk3,
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Mar 2017, 04:48

Aż tak z tymi Focusami jest źle? Np ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
A co myślicie o octavii i Nissanie Primera? Jakby ktoś znalazł jakies fajne autko w Wielkopolsce to prosiłbym o link.. Nawet jakby przekroczyło troszkę budżet bo zawsze można negocjować.. Pozdrawiam
Qbalub
Nowicjusz

30 Mar 2017, 14:37

Troszkę większy budżet i np. Mazda 6 1.8 lub 2.0 benzyna, myślę że w przedziale cenowym 11-12 tys. można coś znaleźć sensownego bo jest tego dużo i ciężko sprzedać, sam właśnie jestem w trakcie. Technicznie samochód super, bolączka to korozja ale jak się zadba to nie jest źle. Mondeo też lub rdzewieć.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Mar 2017, 18:55

Mazda 6 bardzo mi się podoba ale odpada ze względu na słabą blachę.. A boję się po zimie że nie będzie nadkoli ☺ ciężko coś wybrać w tych pieniądzach? Ewentualnie zamiast kombi chociaż to priorytet może być jakiś minivan.. Pozdrawiam
Qbalub
Nowicjusz

30 Mar 2017, 19:47

Aż tak z tymi Focusami jest źle? Np ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yMUKt.html

Wejdź sobie tutaj
[link do mobile.de wygasł]
Przelicz na PLN, dodaj opłaty, koszty transportu, marżę handlarza i sam pomyśl :ok:

Jako minivan popatrz na zafirę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Mar 2017, 20:34

Ale to przez tego linka chcesz mi pokazać że handlarz zarabia na samochodzie czy że to jest złom?
Qbalub
Nowicjusz

31 Mar 2017, 11:21

Chodzi o to,że samochody w DE są droższe niż w PL.Więc handlarze w większości przypadków wybieraj najtańsze złomy,podpicują je i sprzedają.
I teraz pomyśl ile musiał za niego dać,aby mógł zarobić.
velcapone
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 104
Auto: Subaru Legacy
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna

31 Mar 2017, 11:59

Mazda 6 za kwotę niecałych 11k mija się z celem, bo będziesz musiał sporo dołożyć do zabezpieczenia antykorozyjnego. Z innych ciekawych typów polecam także auta grupy VAg- Octavie lub Seata Toledo jeżeli zależy Ci na tanich częściach i tanim serwisie.
SfinxTurbo
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.9 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004