Auto do ok 150 tysięcy- rodzinne

16 Gru 2016, 23:47

Gościu, wróć do podstawówki i naucz się czytać ze zrozumieniem.
Czy ja gdziekolwiek podałem jaguara i mustanga jako alternatywa dla golfa? Równie dobrze mogłem tam wstawić toyotę hilux, chodziło wyłącznie o cenę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Gru 2016, 00:18

Invi napisał(a):Spójrz na to z innej strony - wywalasz 170k a to nadal golf w cenie nowego jaguara xe, lexusa is czy mustanga

Z tego jasno wynika, że tak (przynajmniej dla mnie). Podajesz te auta jako alternatywa dla golfa R. Nie z perspektywy osiągów, ale ceny. Chcesz mu uświadomić jaki błąd popełniałby przy wyborze golfa. Nie musisz mi pisać gdzie mam iść wyedukowany człowieku, po prostu dyskutujemy. Ty napisałeś to tak, ja widzę to tak. Spójrz na to co napisałeś z perspektywy trzeciej osoby i mógłbyś dojść do takiego wniosku. Nie spinaj się, bo nie ma o co.
Raighto
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Peugeot 208/Peugeot 3008
Silnik: 1.2 110KM/2.0 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015

17 Gru 2016, 13:35

Righto - superb... ciekawe. Zajrzę do skody. Autko fajne, miałem służbowe kiedy (słabszy silnik 1.4) i poza tym że łapal zadyszki (no ale jak pisałem- słabsza wersja) to w środku super...b.
Honda niestety odpada. Jest już nas 3,5 (mała wyskoczy za kilka miesiecy) i pewnie będzie jeszcze jeden członek rodziny. na 3 dzieciaczkach się skończy:)

Mercedes SLA ... PIĘKNE auto. Ale jeszcze nie na moją kieszeń. Nie mam zamiaru kupować czegoś ponad stan, trochę to burzy moja wizję rozwoju osobistego i przed 30stka starczy mi Cupra czy Golf R. Za kilka lat jak nie będę się musiał zastanawiać czy ma serwis wydam 3k czy 13k to kupię auto z wyższego segmentu.

Generalnie pokazywanie autem że się coś ma jest śmieszne. Szczególnie kiedy widzę ludzi chcących poszpanowac Audi a staje koło nich 911 GT3, czy S600. A królem przedmieść to nie chce być:)

Nie zmienia to faktu, że samochód nawet z niższej półki może być fun. jasne, nie będę miał lodówki z tyłu, czy drewnianych elementów na desce rozdzielczej, ale na wszystko przyjdzie czas. Tymczasem będę się bawił 300 konnym silnikiem w plastikowym wnętrzu... i będę się bawił dobrze:)

Dziękuję wszystkim za posty. Decyzja raczej już zapadła. R'ka skradła moje serce nie dobijajac rozumu.
tentypo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 09 1988
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Yeti

17 Gru 2016, 13:42

Sprawdź tego Forda Focusa 2.0,fajny silnik do tego manual,nawet jak się nie podoba z wyglądu to osiągi mogą to naprawić i Seacik pójdzie w odstawkę. :naughty:
Tylko pójść na jazdę próbną, kupować nie trzeba od razu.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

17 Gru 2016, 13:52

Umowie się na jazdę Focusem. Kupno i tak muszę przesunąć na syczen/luty bo nie mam czasu teraz. Może też coś z 2016 się trafi i będzie tańsze.

Jeszcze mam też pojeździć Volvo V60 245km znajomego. Też w zasięgu cenowym. I również całkiem interesujące auto. I ciągle 2l silnik więc opłaty niższe.

Nie myślałem e przy ym budżecie będzie taka zagwostka z wyborem :) myślałem że będą że 2-3 auta i już.
tentypo
Nowicjusz

18 Gru 2016, 02:00

W sumie to trafiłem na jeszcze jedno ciekawe auto. Wiem, wiem...VAG. Ale:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Superb L&K co prawda 2015 ale z gwarancją i małym przebiegiem. w środku fajnie to wygląda, lepiej niż golf. Osiągi trochę gorsze, ale ciągle poniżej 6s do 100wki.

Czy golf nowiutki lepszy?
tentypo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 najczęstszych usterek zimowych
    Ujemne temperatury, śnieg, wilgoć i sól na drogach. Zima to czas szczególnie trudny dla kierowców oraz ich samochodów. Mimo łagodnego początku sezonu, w najbliższym czasie pojawią się warunki rzutujące ...

18 Gru 2016, 03:17

Superb to szybki i komfortowy pomykacz autostrad, ale sportu w nim za wiele nie ma. Idealne auto dla ojca rodzinny, który pragnie mieć stado koni pod nogą, ale też dużo komfortu. Golf to natomiast samochód o dwóch obliczach. Może być po prostu szybkim autem rodzinnym, który zapewni przyzwoity komfort(oczywiście do Superba mu daleko, ale nie jest źle) albo może być zdecydowanie bardziej ostry i nieprzewidywalny, jeśli kierowca będzie miał tylko na to ochotę. Krótko mówiąc w razie potrzeby można się też pobawić na torze i da radę, ale też bez stresu zawiezie dzieci do przedszkola i żone na zakupy :ok:
Musisz sam sprawdzić, który samochód lepiej spełnia twoje wymagania w tym momencie :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

18 Gru 2016, 14:23

To może nówka Kia Optima
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kieł
Stały forumowicz

18 Gru 2016, 18:25

Kia ma trochę mało kucy pod maską. 160 z groszem ciągle nie jest źle, ale nie do końca to czego szukam.

Będę niedługo w Polsce i umówię się na jazdy próbne Focusem, Golfem i Superbem. Żona, która kompletnie sie nie zna ("to konie są mechaniczne?") Mowi:

Jak weźmiesz superba to będziesz zadowolony z wnętrza, ale będziesz marudzil że nie ma tyle mocy co Golf. Weźmiesz golfa będziesz marudzil że nie ma takiego wnętrza co superb, ale ma dużo mocy. Weźmiesz Focusa to będziesz marudzil, że nie ma ani wnętrza, ani tyle mocy. Najlepiej weź drugiego yetiego :)
tentypo
Nowicjusz

18 Gru 2016, 20:44

Co do Kii Optima są też wersje GT i tam jest 2.0 turbo benzynka w automacie z 200+ KM dokładniej nie pamiętam.
Jest do wyboru sedan jak i kombi,sprawdź konfigurator na stronie :ok:
Kieł
Stały forumowicz

20 Gru 2016, 20:27

Jeszcze do niedawna można było znaleźć demo cary 2015r. S60 T6 Polestar na full wypasie w świetnej cenie, myślę że po negocjacjach zmieściłbyś się w budżecie. Oczywiście wymagania odnośnie spalania trzeba odpuścić.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna