Witam wszystkich forumowiczów.
W związku z powiększeniem się rodziny do 3 osób nadszedł czas kupna "nowego" auta.
Rozglądam się już jakiś czas. Brnąc przez intenet mozna dostać kociokwiku dlatego postanowiłem zamiast szukać od strony ceny wyznaczyć sobie główne cechy i modele jakich poszukuję.
Co potrzebuje od Auta:
- auto głównie do jazdy w mieście i okolicach -dlatego w grę wchodzą auta wielkości corolli, bravo, roomster
- napęd benzyna - docelowo + gaz
- klima i elektryczne lusterka.
- rok produkcji maks 2009
- przebieg poniżej 75 tyś
- tanie części
Do finału
![Wink ;)]()
zostały wytypowane:
- fiat bravo
- chevrolet cruze
zastanawiałem się jeszcze nad oplem Astra 3 i skodami - ale ich wnętrza w porównaniu do fiata i chevroleta sądelikatnie mówiąc nieurzekające
i tu mam pytanie których wersji tych aut unikać, czy macie jakieś cenne wskazówki na co zwracać uwagę przy kupnie.
znalazłem np takie ogłoszenie:
[link do Gratka wygasł] i już byłem zdecydowany ale już wiem, że ten silnik w tym aucie raczej się nie sprawdza (duże spalanie) - i właśnie o takie rady mi chodzi
Oczywiście jeśli macie jakieś sugestie co do innych aut w tej cenie to jestem jeszcze otwarty na propozycje ,jednak mam uczucie, że dziś już nie ma pewnych aut, które można pewnie wskazać palcem i powiedzieć szukaj "tego" - super bezawaryjne i tylko lać paliwo i jeździć przez najbliższe lata
![Kwaśna mina :/]()
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
PS. kiedyś trafiłem na stronę www na której użytkownicy oceniali auta z ogłoszeń oglądając je na żywo czy ktoś możne ma jej adres