Auto do ok 4500 zł, proszę o opinię.

29 Paź 2018, 18:33

Dzień dobry, poszukuję dobrego, taniego w utrzymaniu auta. Zastanawiam się nad roverem 25:

Prosiłbym o rady, wskazówki i o ostrzeżenie przed zakupem jeśli coś z ogłoszenia Jesteście w stanie zauważyć.

Szukam w okolicy Krakowa, znalazłem:

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do Gumtree wygasł]

Jak widać różne modele dostępne, w co dobrze zainwestować?

A może lepiej zainwestować w jakąś Ibizę / Civic VI / Peugeot 203 / Audi a3 / golf IV / clio 2 czy inne autko, co może przesądzić na rzecz rovera (zaznajamiam się z marką)
Bart599
Nowicjusz

29 Paź 2018, 22:36

Żaden nie powala, może warunkowo ostatni się trzyma, ale słaby silnik i trąci handlarzem.

W tym budżecie nie ma co szukać jednego modelu, bo ruski rok nic nie kupisz. Skup się na poszukiwaniu auta w najlepszym stanie, w najbliższej okolicy.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Paź 2018, 16:46

To fakt, nie ograniczaj się do jednego modelu bo możesz zwyczajnie szukać rok i nic nie znaleźć, patrz głownie na stan czy jeździ, skręca hamuje itd. za 4,5k jest kilka sensownych modeli tanich w utrzymaniu: Opel Corsa, Fiat Punto, VW Polo.
Petrostar
Początkujący

Auto: VW Polo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

01 Lis 2018, 12:33

Przedostatni jest z mojego miasta i jesli sie nie myle to nawet z mojej dzielnicy,kojarze go z widzenia to nawet trzyma sie kupy. Facet ma go chyba z 2-3lata.

Jakby Cie zainteresowalo to tez na mojej dzielnicy jest do wziecia niemal pewne Mazda 323 tylko musialbys zrobic tylne nadkola bo z tego co widzialem ruda juz tam troche szaleje.
Link do ogloszenia [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lis 2018, 12:46

Jak coś zwiększyłem fundusze tak do 6000. Z rovera zrezygnowałem bo niskie to to. Fajnie byłoby coś w gazie kupić
Bart599
Nowicjusz

01 Lis 2018, 12:48

Bart599 napisał(a):Z rovera zrezygnowałem bo niskie to to.

No dziwne żeby MG był wysoki skoro to autko "sportowe". Zwykła 25 nie jest niska.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
    Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...

01 Lis 2018, 13:14

o zwykłej mówię ;)
Bart599
Nowicjusz

01 Lis 2018, 13:18

Może były obniżone? Jakiego prześwitu oczekujesz? Astra powinna być nieco wyższa, Megane.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007