REKLAMA
Cześć,
Jestem nowy na forum. Zalogowałem się bo mam nadzieję na Waszą bardziej profesjonalną niż moja opinię.
Otóż poszukuję obecnie nowego, małego, miejskiego autka w cenie do 65 tys. zł.
Auto będzie użytkowane w 90% w mieście i może okazjonalnie będzie wykorzystane w dalszej trasie.
Chciałbym, żeby było ono ekonomiczne i niezawodne.
Dobrze też, żeby fajnie wyglądało i miało dobre właściwości jezdne.
W tej cenie z tego co się rozglądałem, opcją będzie w miarę fajnie wyposażony segment B.
Chciałbym, żeby auto było w miarę możliwości dynamiczne. Co do wyposażenia, zawsze uwzględniam alufelgi, radio z możliwością podłączenia telefonu przez blietooth (sporo rozmawiam podczas jazdy i obecnie dużo korzystam z tej funkcji) oraz zazwyczaj jakiś fajny lakier.
Przyznam, że podoba mi się mazda 2 w wersji SkyEnergy - 90 konny benzyniak o pojemności 1.5 i niestety tylko 5 biegach. W tej cenie da się ją w miarę wyposażyć.
Patrzyłem też na toyotę yaris, i doceniam jakość toyoty - jednak przeszkadza mi słabe wyciszenie - nawet w mieście mocno przeszkadza. Dodatkowo w środku to auto wygląda dużo słabiej i siedzi się w nim trochę jak na krześle
Plusem tu jest z cała pewnością silnik - też wolnossący 90 konny benzyniak.
Oglądałem też fabię (ale trochę się boje silników TSI, mimo że sam teraz takim śmigam).
Patrzyłem też na Renault clio - ale to kompletnie nie moja bajka - ładnie wygląda - ale albo to jakość materiałów albo moja wewnętrzna awersja - ale wydaje się że mocno oszczędzano przy produkcji tego auta.
Auto przez najbliższe dwa lata, będzie użytkowane przezemnie, a potem przez moją narzeczoną. Wtedy będzie już w 100% miejskie - bo poszukam czegoś większego
Będę Wam bardzo wdzięczny, za opinie i porady co zrobić w tym budżecie. Osobiście podoba mi się mazda, ale nawet nie oglądałem wszystkich aut w segmencie (widziałem jeszcze kilka).
Powiedzcie proszę, co myślicie o powyższych lub co innego byłoby ciekawe w tej kwocie i podobnych parametrach.