Auto do ok. 85tyś. Duży diesel. Van/Suv, ew. jakaś limuzyna.

25 Gru 2009, 15:53

Witam,
Szukam dużego auta w minimum 3,0dieslu(benzyna /LPG nie wchodzi w grę).
Auto musi mieć moc by się odepchnąć, często jeżdżę w trasy, ale na co dzień bardzo wiele po mieście, przyzwyczajony jestem do e39 530d, zmieniając auto, nie chcę przesiadać się na wolniejsze.
Auto tylko używane. Rocznik nie ma większego znaczenia.
Liczy się awaryjność, komfort dla wszystkich pasażerów, pełne wyposażenie.
Auto głównie do wożenia rodziny. Bardziej jako reprezentacyjne. Mile widziana zwiększona pakowność, do przewiezienia np. bagaży.
Szukam jakiejś limuzyny ew. suva, lub vana.
Wybór jest bardzo duży, dlatego, co waszym zdaniem będzie najlepszym samochodem w tej kwocie.
Nie przepadam za Volkswagenami, Fiatami, Francuzami i Koreańczykami.

Pozdrawiam.
Soundbar
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
Auto: BMW E39 530D 194KM

25 Gru 2009, 16:18

Bez zastanowienia polecam Audi A6 C6 w 3 litrowym dieslu V6! Mocy jest pod dostatkiem bo aż 230! Komfort bardzo duży , spalanie przyzwoite jak na taki silnik(moje takie samo auto pali na trasie 7 no a w mieście wiadomo skacze nawet czasami do 15) ale to zależy kto jak jeździ :wink: ! Awaryjność -nie miałem jak na razie żadnych problemów ! Serdecznie polecam super auto! (kombi naprawdę pakowne)http://moto.allegro.pl/item862397036_audi_a6_kombi_diesel_3_0_pelne_wyposazenie2005.html
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

25 Gru 2009, 17:04

norpaw napisał(a):Bez zastanowienia polecam Audi A6 C6 w 3 litrowym dieslu V6! Mocy jest pod dostatkiem bo aż 230! Komfort bardzo duży , spalanie przyzwoite jak na taki silnik(moje takie samo auto pali na trasie 7 no a w mieście wiadomo skacze nawet czasami do 15) ale to zależy kto jak jeździ :wink: ! Awaryjność -nie miałem jak na razie żadnych problemów ! Serdecznie polecam super auto! (kombi naprawdę pakowne)http://moto.allegro.pl/item862397036_audi_a6_kombi_diesel_3_0_pelne_wyposazenie2005.html

Hmm, Tak jak już wspomniałem rocznik większej różnicy nie robi mi, tak jak i przebieg w książce serwisowej ok. 180tyś jest do przyjęcia.
A6 jest opcją, aczkolwiek bardziej był bym skłonny na tym polu do 530D/535DA(tutaj walka rozgrywała się by pomiędzy skrzynia manualną530 i automatem535, nie jestem zwolennikiem skrzyni auto).
Sprawa spalania jest mało istotna o ile będzie to diesel, przyjmuję zasadę, że diesel zawsze spali mniej niż benzyniak.
Jeździłem 530D w manualu i A6 automatem, auta dość podobne od siebie, to jednak biało-niebieski bardziej mi do gustu przypadł, myślałem nad X5, ML 400CDI ew. 730D/740D, A8, aczkolwiek, nie wiem, czy te trzy ostatnie są realne w tej kwocie.
Soundbar
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
Auto: BMW E39 530D 194KM

25 Gru 2009, 17:18

Nie przesiadaj się z BMW do Audi, bo będziesz żałował. Pomyśl o E60 Touring w diesel'u.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Test Volvo V90 2018r. D4 190KM Inscription
    Udostępniono mi, w celu przetestowania, Volvo V90 z 2018 r. Samochód ten był w bogatej wersji wyposażenia Inscription oraz posiadał kilka istotnych dodatków. Atutem był dwulitrowy, czterocylindrowy silnik diesla, ...
    Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...