Auto do ok. 9000zł, r.2000+

05 Sty 2015, 18:17

madness napisał(a):Mogę się podpiąć pod temat? Jak z częściami mg-zr? Tak samo jak w przypadku innych roverów?

Nie ma problemu z częściami. Na allegro cześci full.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

05 Sty 2015, 18:32

A cenowo jak one stoją? I ogółem jak z awaryjnością? Szukam jakichkolwiek informacji na temat tego auta, ale nie ma niczego konkretnego.
marillion
Nowicjusz

Auto: nie mam

25 Sty 2015, 22:31

Co sądzicie o tym egzemplarzu - [link do oferty na Allegro wygasł] ? Muszę przyznać, że MG ZR totalnie podbił moje serce, ale bardzo ciężko z dostępnością :( Jednak ta astra jest całkiem, całkiem
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 06:50

marillion napisał(a):Muszę przyznać, że MG ZR totalnie podbił moje serce, ale bardzo ciężko z dostępnością :(

Otóż to - na papierze to fajne auta, ale co z tego, skoro na rynku jest ich baaardzo mało i większość w katastrofalnym stanie, niektóre miały już z 15 właścicieli, a większość z nich traktowała je wyłącznie jako auto do zabawy ("poupalam sobie parę miesięcy i pchnę dalej").
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

26 Sty 2015, 07:18

Ja bym się nie pakował w Bertone poniżej 10k.
A co powiesz na coś takiego?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Sty 2015, 10:36

2.0 z gazem to słaby pomysł. Może się okazać że silnik trzeba będzie wymienic.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mercedes-Benz Arocs, warianty modelowe, silniki, budowa
    Mercedes-Benz zostawia konkurentów z tyłu, konsekwentnie odświeżając swoją paletę produktową i rozszerzając ofertę silników zgodnych z normą Euro VI. Pod koniec stycznia uczestniczyliśmy w premierze Arocsa – ...

26 Sty 2015, 13:42

łysy30 napisał(a):Otóż to - na papierze to fajne auta, ale co z tego, skoro na rynku jest ich baaardzo mało i większość w katastrofalnym stanie, niektóre miały już z 15 właścicieli, a większość z nich traktowała je wyłącznie jako auto do zabawy ("poupalam sobie parę miesięcy i pchnę dalej").

Zdaję sobie z tego sprawę, ale prawda jest taka, że większość aut jest pozajeżdżana i nigdy nie wiadomo na co się trafi, a MG ZR nie jest aż tak popularny wśród młodych kierowców. Nawet natknąłem sie na ciekawą aukcję: [link do oferty na Allegro wygasł] jednak stanowczo przewyższa mój budżet.
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 13:46

marillion napisał(a):Nawet natknąłem sie na ciekawą aukcję: [link do oferty na Allegro wygasł] jednak stanowczo przewyższa mój budżet.

Faktycznie, opis wskazuje, że mamy do czynienia z wyjątkiem od reguły :)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

26 Sty 2015, 15:19

Barol napisał(a):Ja bym się nie pakował w Bertone poniżej 10k.

Ja bym nie kierował sie stereotypami bo coś tam, bo za tanio, itp
Oglądnąć można, jak dobre to śmiało kupować.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

26 Sty 2015, 16:19

A wracając do MG ZR'a...jest możliwość zmiany przedliftowego zderzaka na poliftowy? Podobno poliftowe są strasznie tandetne w środku w odróżnieniu od przedliftowych, z kolei poliftowe mają bardziej atrakcyjny przedni zderzak, czy jest sposób aby to pogodzić? :D
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 18:03

marillion napisał(a):A wracając do MG ZR'a

Ja bym do tego nie wracał, toż to wynalazek, że jak go kupisz to już go nie odsprzedasz no chyba że na złom albo gdzieś za marne grosze. Bałbym sie o dostępność niektórych częsci do tego.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

26 Sty 2015, 18:20

Podobno z częściami do tega auta nie ma najmniejszego problemu. Jakoś żadne auto do mnie tak nie przemawia, a po przejrzeniu forum i innych stron tym bardziej jest ciężko z niego zrezygnować biorąc pod uwagę ilość pozytywnych opinii.
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 18:26

marillion napisał(a):Podobno z częściami do tega auta nie ma najmniejszego problemu. Jakoś żadne auto do mnie tak nie przemawia, a po przejrzeniu forum i innych stron tym bardziej jest ciężko z niego zrezygnować biorąc pod uwagę ilość pozytywnych opinii.

No bo nie ma a krikus widocznie ma jakieś uprzedzenia do tego auta i dlatego na siłę szuka niedociągnięć i wad które nawet nie istnieją problem to może być z blacharką a nie częściami mechanicznymi bo MG i rover bazują na hondzie a po resztą słuchaj kirina bo on najlepiej zna ten temat ja powiem tyle chrzestny miał roverka 200 i nie narzekał na niego
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sty 2015, 18:36

A co sądzicie o tych egzemplarzach:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 18:50

krzysiek4000 napisał(a):No bo nie ma a krikus widocznie ma jakieś uprzedzenia do tego auta i dlatego na siłę szuka niedociągnięć i wad które nawet nie istnieją

Z elementami blacharskimi i wyposażeniem wnętrza jest problem o dostępność części w przyzwoitych cenach.

To nie uprzedzenia tylko fakty, zajmuję sie blacharstwem, lakiernictwem i detalingiem samochodowym. Wiem to z praktyki a nie z for internetowych
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika