Auto do ok. 9000zł, r.2000+

26 Sty 2015, 20:15

krikus napisał(a):Z elementami blacharskimi i wyposażeniem wnętrza jest problem o dostępność części w przyzwoitych cenach.

Tu akurat masz rację ale te są na szczęście rzadko potrzebne bo tylko w przypadku kolizji a tak to nie są zbytnio potrzebne :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sty 2015, 20:28

Bo jak jestes januszem lakiernikiem-blacharzem co tylko o czesciach wie tyle co przez telefon sie dowiesz, albo od jakiegos Zdzicha co zlom zbiera to nie ma sie co dziwic, ze nie masz pojecia o dostepnosci czesci, korych obecnie pelno.
Taka prawda panie, wystarczy szukac u zrodla i masz czesci za grosze.
j0zek

26 Sty 2015, 20:46

łysy30 napisał(a):większość w katastrofalnym stanie, niektóre miały już z 15 właścicieli, a większość z nich traktowała je wyłącznie jako auto do zabawy ("poupalam sobie parę miesięcy i pchnę dalej").

Przeciętny rover/mg jest w o wiele lepszym stanie od VW/audi/ hondy/ bmw itp. z tej prostej przyczyny, że amatorzy agro tuningów i wszelkiego wiejskiego upalania omijają angielską motoryzacje szerokim łukiem.
Ile MG oglądałeś, iloma jechałeś, że wyciągasz takie wnioski? :mrgreen:

krikus napisał(a):Z elementami blacharskimi i wyposażeniem wnętrza jest problem o dostępność części w przyzwoitych cenach.

Krikus ma problem nawet z częściami do fiesty mk4 :mrgreen:
Części do mg na allegro nie brakuje i są w dość przyzwoitych cenach na szczęście. Jedynie do polifta z blacharką jest trochę trudniej ale na allegro wszystko jest.
krikus napisał(a):To nie uprzedzenia tylko fakty, zajmuję sie blacharstwem, lakiernictwem i detalingiem samochodowym. Wiem to z praktyki a nie z for internetowych

Ciekawe praktyku z iloma MG miałeś styczność? :D Żyjesz w świecie matizów, lanosów i SC więc nie rozpisuj się na temat samochodów, których nie znasz.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

26 Sty 2015, 21:03

Koniu to był link przykładowy bo 2.5 z gazem nie znalazłem :mrgreen: ewentualnie to autko [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

26 Sty 2015, 21:12

Całkiem przyzwoicie wygląda. A jak z awaryjnością?
marillion
Nowicjusz

Auto: nie mam

26 Sty 2015, 21:14

marillion napisał(a):Całkiem przyzwoicie wygląda. A jak z awaryjnością?

406 nie jest bardzo awaryjna.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...

26 Sty 2015, 21:15

406 jest przez wielu uważane za najlepsze francuskie auto
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

26 Sty 2015, 21:26

Zaraz obok 306.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2015, 21:42

Barol napisał(a):Koniu to był link przykładowy bo 2.5 z gazem nie znalazłem
Okej okej :ok: Tylko piszę :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Sty 2015, 21:43

Będę mieć je na uwadze, aczkolwiek na poczatku listy nadal mam MG ZR'a i raczej tak szybko się nie rozmyślę, chyba że zmęczą mnie poszukiwania :D . Dlatego ponawiam pytanie, co sądzicie o tych ofertach: [link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł] ? :)
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 22:16

Aktualnie jest problem, ponieważ w ogłoszeniach (polskich) nie ma obecnie ZR godnego uwagi :)
j0zek

26 Sty 2015, 22:29

A z tymi podanymi przeze mnie co jest nie tak?
Zagraniczne też przejrzałem, ale ciekawe egzemplarze były albo we Włoszech, albo w Hiszpanii. Poza tym ceny znaczenie przewyższają te nasze biorąc pod uwagę późniejszą rejestrację, transport, itd
marillion
Nowicjusz

26 Sty 2015, 22:30

kirin88 napisał(a):Ile MG oglądałeś, iloma jechałeś, że wyciągasz takie wnioski? :mrgreen:

I tu Cię zaskoczę :mrgreen: Parę lat temu rozważałem MG ZR jako swoje kolejne auto (bo szybkie, ładne, ma fajne sztywne zawieszenie i można tanio dostać dosyć młody rocznik, a w tamtym czasie nie był mi potrzebny żaden ekonomiczny dupowóz), ale po obejrzeniu kilku ulepów (jeden - autentycznie - zmieniał właściciela co pół roku :mrgreen: ) odpuściłem temat. To niestety problem nie tylko tej marki - ciężko o bezwypadkowe, niezajechane E36 2.8 czy np. Hondę CRX, bo nikt tych aut nie kupuje, żeby toczyć się nimi 50km/h. Żeby była jasność - nie krytykuję tych aut, bo i mi się podobają, uważam jednak, że koloryzujesz z tą łatwą dostępnością MG w idealnym stanie.
P.S. Rovery to jednak inna bajka - ale tu się nie wypowiadam, bo nie mam z marką żadnych własnych doświadczeń, podaż jednak dużo większa niż w przypadku MG ZR, gdzie na allegro znajdziesz z 15 sztuk w całej Polsce...
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

26 Sty 2015, 23:11

MG jest bardzo mało, w internetach aktualnie walają się egzemplarze, które stoją od czasu jak sam jeszcze takiego szukałem, a było to 2 lata temu. Więc cos musi świadczyć o danych egzemplarzach.
Raz, że jest ich praktycznie wcale, to biorąc pod uwagę selekcję nie ma nic wartego uwagi (przynajmniej na obecną chwilę).
Tak na szybko, bo już nie mam głowy do ponownego obadania zdjęć oraz przypomnienia sobie co w nich było nie tak po prostu napisałem, że szkoda zachodu i nie warto brać ich pod uwagę.
Auta do poprawek lakierniczych, ponadto uszykowane pod sprzedaż, nie wiadomo jak wygląda sprawa pod maską i cena ciut ciut za niska + dłuugo stoją w ogłoszeniach.
To tyle na szybko, a wiem, że jeszcze coś tam było.

Te auta mają tez to do siebie, że przez długi okres nic ciekawego nie ma do kupienia, a po jakimś czasie jest "wysyp" kilku egzemplarzy, z których można coś trafić dobrego.

Minusem może być taka sytuacja, że ostatecznie dostanie się auto nie w tym silniku, które się chciało i nie w tym kolorze.
j0zek

27 Sty 2015, 06:12

Na auta z Włoch bym uważał bo tam nie dba się o auta. Popytaj na forum Rovera/MG może akurat ktoś będzie miał coś do sprzedania.
Barol
Awatar użytkownika