Auto do około 10 tys zł.

12 Lis 2019, 20:51

Cześć! Powoli żywot mojego obecnego Peugeota 307 z 2002 roku dobiega końca, dlatego chcę rozpocząć poszukiwania jego następcy.
Mam na oku kilka modeli, te wymienię pod koniec, ale póki co chciałbym Was poprosić o jakieś sugestie.
Szukam auta najlepiej w hatchbacku, z silnikiem benzynowym lub dieslem bez dwumasy. 5 drzwiowy, z klimatyzacją minimum manualną. Auto będzie jeździć w proporcjach 80/20 miasto/trasa. Chciałbym żeby auto było przestronne przynajmniej w środku, posiadało myślę tę kwotę szyby sterowane elektrycznie - aczkolwiek wiem, że to zależy od egzemplarza.
Na oku obecnie mam Forda Focusa Mk II (czasami FL nawet znajduje), Opla Corsę D oraz Astrę H i Clio.
TomekMr
Nowicjusz

Auto: Peugeot 206

13 Lis 2019, 00:14

Focus mk II będzie z początku produkcji (2005/2006) podobnie jak Astra (2004/2005).
Corsa D o dziwo trzyma cenę i może być ciężko znaleść coś sensownego.

Skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Lis 2019, 07:06

Po dobre auto to i mogę pół Polski przejechać, ale załóżmy Gdańsk - Olsztyn w promieniu 100km.
TomekMr
Nowicjusz

13 Lis 2019, 12:32

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - tylko coś tanio woła ale masz niedaleko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Lis 2019, 20:10

Dziękuję za propozycje, Meriva i Fusion odpada ze względów na bardziej rodzaj minivana niż hatchbacka, nie odpowiada mi to zbytnio. Mazda 3 była oglądana bo miałem blisko, ale nie zachwyciła mnie i progi powoli puchną. Astra zbyt duże ryzyko w tej kwocie, nie zdecydowałem się oglądać.
TomekMr
Nowicjusz

15 Lis 2019, 23:53

Siemanko!
Ja od siebie mogę z czystym sumieniem polecić Golfa V, powinno spełnić Twoje kryteria. Miałem autko 4 lata, bardzo fajnie się prowadzi. Dosłownie nic się z nim nie działo. Ja dorzuciłem do niego gaz sekwencje i fajnie to działało. Jak ktoś ma zaciecie muzyczne to może do niego radio 2 DINowe wsadzić.

Także polecam przemyśleć :mrgreen:
jarekkozel
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...

16 Lis 2019, 13:56

Golf 5 spoko ale nie za 10tys
za 1.6 MPI z roczników 2003-2005 trzeba nadal wylozyc ok 13-15tys
za 2007-2008r z niskim przebiegiem nawet 20-23tys
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Skrzynia biegów: Manualna

17 Lis 2019, 13:50

To bym obejrzał na Twoim miejscu jak najszybciej..

To też warte uwagi według mnie [link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika