REKLAMA
Witam serdecznie!
W najbliższym czasie będę planował zakup auta, a budżet jaki mogę na niego przeznaczyć to około 15 tysięcy. Jako, że jestem praktycznie kompletnie "zielony" w tym temacie, zwracam się z prośbą o pomoc do Was.
Jestem młodym człowiekiem (23 wiosny) więc chciałbym aby auto było w miarę dynamiczne, zwinne, z odejściem (wszystko oczywiście w granicach normy, auta mające +/- 200 koni raczej bym odpuścił). Auto będzie używane głównie w mieście, więc fajnym udogodnieniem byłaby automatyczna skrzynia biegów- zaznaczam jednak, że nie jest to warunek konieczny! Roczny przebieg jaki będę pokonywał to około 12-15 tys km. Spalanie jakie by mi odpowiadało to coś w granicach 8-10 l/100 km, oczywiście im mniej tym lepiej. Typ nadwozia to dowolnie: hatchback, sedan, coupe, ewentualnie kombi. Kolor nie ma znaczenia:)...Chciałbym aby auto było przyzwoicie wyposażone- elektryczne szyby,lusterka,klima,mile widziany czujnik parkowania z tyłu. Generalnie im lepiej wyposażony tym lepiej. Przeglądając otomoto w oko wpadł mi chociażby Opel Signum..
Zależy mi, abym nie musiał co miesiąc naprawiać tego auta i go doinwestowywać. Proszę o porady za jakimi autami się rozglądać, na co zwracać uwagę itp.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Mateusz