Dziękuje za szybką odpowiedź!
Myślę, że chyba na ten przebieg to jednak będzie lepsza benzyna + gaz, bowiem poprzeglądałem trochę tematy i raczej odradzany jest diesel.
W moim rejonie nie ma aż takiej tragedii jeśli chodzi o drogi, więc chyba nie muszę się kierować twardością zawieszenia
![Mr. Green :mrgreen:]()
Znajomy ma Audi A4 B6, cztery lata jeździ i zawieszenie OK. A tam ponoć szybko lecą.
BMW i Lexus, które podałeś to samochody na które już od jakiegoś czasu spoglądam od czasu do czasu i jestem do nich bardzo przekonany.
Tylko jak to jest z BMW E46, ostatnio takiego oglądałem ''na żywo'' i cały przedni lewy błotnik zjedzony przez ''rudą''. Ciężko też chyba znaleźć ciekawy egzemplarz na giełdzie polskiej, a z takim dużym silnikiem nie opłaca się ściągać z Niemiec.
Co do Lexusa (chyba chodzi o IS200), bardzo fajne auto, ale tutaj chyba też problem z rdzą, a co ważniejsze czy te silniki w ogóle nadają się do gazu? Nie chcę wydawać na instalację 5 tysięcy złotych, a na benzynie w tej chwili nie opłaca się jeździć.
Ponadto chciałbym również dowiedzieć się jakie macie zdanie o następujących samochodach. Jeśli ktoś będzie miał czas jakieś 2-3 zdania
-Audi A6 C5;
-Opel Vectra C;
-Opel Astra III;
-VW GOLF V (wydaję mi się, że nie oferuje on silników 'godnych polecenia'
![Zmieszany :?]()
);
-Audi A3 8l;
-Alfa Romeo 147;
-Saab 9-3;
-Volvo S60;
-Jaguar X-Type.
Nie są to samochody, które muszę kupić i bezwzględnie nic innego. Po prostu mi się spodobały i tyle, nie wiem nawet jaki silnik póki co, ale mam nadzieję, że mnie ktoś oświeci.
Dlatego jestem otwarty również na inne propozycje, szczególnie może jakieś samochody z Azji? Nie wiem jaki model dostać w tej cenie, więc fajnie byłoby zobaczyć jakieś propozycje.
PS: Chciałbym jeszcze dodać, że gdyby ciężko było znaleźć w Polsce jakiś samochód z silnikiem do 2000cm3 to jestem w stanie udać się do Niemiec po zakup. Chodzi mi głównie o jakieś rzadkie silniki. Wiadomo, że wtedy musiałbym doliczyć z jakieś 4 tysiące na zakup, ale czego się nie robi dla samochodu
![Razz :P]()
Pozdrawiam!
![OK :ok:]()