REKLAMA
Witam, od niespełna dwóch tygodni poszukuję samochodu, który by mi odpowiadał. Jednakże nie mogę się zdecydować na żaden konkretny model, dlatego więc proszę Szanownych Forumowiczów o podesłanie kilku propozycji aut za maksymalną kwotę piętnastu tysięcy złotych. Najistotniejszym kryterium jest wygoda oraz bezawaryjność, nie chcę jeździć przysłowiową ''puszką na kołach''. Interesują mnie wszystkie typy nadwozia za wyjątkiem kombi i van. Samochód służy mi głównie na dojazdy do szkoły (80 km dziennie) oraz dłuższe wyjazdy w weekendy (ok. 400-500 km). Zatem rocznie wychodzi mi gdzieś 20 tysięcy km przebiegu, większość w trasie, bowiem mieszkam w mniejszej miejscowości. Myślę nad dieslem oraz większą benzyną wyposażoną w instalację gazową. Wolałbym jednak żeby kupiony samochód jej nie posiadał, a ''problem'' założenia instalacji przypadł na mnie. Wówczas musiałbym kupić tańszy pojazd, aby zostało te 2-3 tysiące na zainstalowanie LPG. Z wyposażenia jeszcze to wiadomo klimatyzacja, podgrzewane fotele (wystarczą przednie) i oczywiście podstawowe ABS itp. Rocznikowo myślę, że pojazd powinien już być chyba młodszy jak 2001r. Niemniej jednak rozpatrzę również starsze samochody w fajnym stanie. Na koniec chciałbym dodać, że mieszkam w woj. Dolnośląskim. Jestem skłonny pojechać w daleki wyjazd po auto, jeżeli będzie ono z pewnego źródła i w fajnym stanie. Wiem, że za tą cenę ciężko coś znaleźć, ale czekam na jakieś propozycje. Z góry dziękuje! Pozdrawiam!
Aha, na koniec chciałbym dodać, że mam dopiero 18 lat i nie chciałbym propozycji typu Daewoo Lanos, czyli typowy ''dziadkowóz'' I może tak od dupy strony, ale jestem nowy na forum i witam serdecznie wszystkich!
PS: Fajnie by było jakby trafiło się coś z komputerem pokładowym.