Auto do około 5 tyś.

07 Lut 2011, 00:04

Hej, wiem, że jest wiele takich tematów, ale każdy jest trochę inny, dlatego myśę, że podejdziecie do mnie indywidualnie.
Myślę o zakupie swojego pierwszego auta. Nie jestem uprzedzony, chętnie rozważę każdą propozycję. Interesuje mnie autko zadbane, bezawaryjne, tanie w utrzymaniu. Spalanie do 7l/100, najlepiej 5-cio drzwiowe, z wyglądu atrakcyjne, jednak chciałbym aby miało ten "pazurek" zeby bylo żwawe.... Myślałem o Hondzie Civic V, Hondzie Accord V, ale z tego co słyszałem to ta pali około 10l/100, peugeot 406.? Fiat Punto II za około 5,500 powinienem juz dostac, ale wolałbym większy samochodzik.

Autkiem dojeżdzałbym do szkoły,do dorywczej pracy, do dziewczyny, w wakacje nad jakies jeziorko itp. myślę, ze nie robilbym nim wiecej niz około 200 km miesięcznie... Proszę o porady, propozycje. Dość długo przeglądałem allegro, także w miarę orientuje w tych autach około 5 tys, ale nie jestem zdecydowany, chcę podjąć dobra decyzje.
KlaWisz2580
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie

07 Lut 2011, 00:27

astra I z gazem. dobrze sprawdz blachy, zeby zawieszenie nie wylecialo i mozna tanio smigac...
a co do pazurka, to byly wersje GSI, mysle ze z osiągów bedziesz bardziej niz zadowolony ;]
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

07 Lut 2011, 08:05

No tak tylko takie GSI 7l napewno nie spali.Ja ze swojej strony polecam Seata Cordobe,VW Polo III Sedan,Audi 80 B3.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Crosstrek
    Crosstrek w wersji benzynowej również znalazł się w pierwszej dziesiątce rankingu Consumer Reports. Silnik 2,0 l typu bokser ma moc 153 KM. W testach największej organizacji konsumenckiej w USA samochód uzyskał ...