Mam 10 - 11 tysięcy co kupić ???

06 Lut 2011, 19:51

To będzie mój pierwszy samochód. Mam 10 - 11 tysięcy ( złotych oczywiście ). Trochę czytałem na róznych forach i nie wiem co wybrać. Mam rodzinę ( dwie córki 8 i 2 lata i żonę ). Na oku mam toyotę avensis, nissana almerę, hondę accord. Auto ma być w miarę tanie w eksploatacji. Mało awaryjne. Bedzie głównie służyło jak to w polskiej rodzinie...jazda do pracy, po dzieci do szkoły, zakupy, w wakacje większy wyjazd nad morze itd. Doradźcie co wybrać. Może macie jakiś swój sprawdzony typ. Czekam na odpowiedzi i porady. Dzięki z góry. Zdesperowany tatuś !!!
klakier7705
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie

06 Lut 2011, 20:15

ja proponuję Octavię I generacji :)
mam taką ale TDi za te pieniadze TDI nie znajdziesz ale benzyne a nawet benzyne+lpg masz szanse znaleźć i nie tak bardzo skatowaną :) Autko na podzespołach VW golfa wiec niby VW to nieawaryjny :) tylko buda inna :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

06 Lut 2011, 20:23

Ja bym był za almerą ale octavia też jak najbardziej własciwy wybór... wiadomo ze za 11tyś nie bedzie rewelacji ale taka almera da rade mozesz jeszcze pomyśleć o corolli
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Lut 2011, 11:41

Almera, Honda Accord, Volvo S40/V40, Mazda 626
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Lut 2011, 12:47

Ja polecił bym vectra B po lifcie , tanie części , mało awaryjny i co najważniejsze nie gnije:)
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: gw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda3 hatchback
    Nowa Mazda3 hatchback zadebiutowała 26 czerwca równocześnie w kilku miejscach na całym świecie. Tysiące dziennikarzy, blogerów i przedstawicieli mediów społecznościowych wzięło udział w szeregu uroczystych ...