Auto do około 50 tys: Mazda 3/Honda Civic/?

14 Mar 2021, 15:48

Cześć :)
Szukam auta kompaktowego dla kobiety w przedziale cenowym 40-50tys zł . Zależy mi na benzynie lub benzynie+LPG. Najlepiej automat, ale nie jest to warunek konieczny. Samochód na codzienne dojazdy do pracy 5km i weekendowe wyjazdy ok 200km. Prośba o podpowiedź jaki samochód warto rozważyć. Szukam rocznika 2013 i młodszych, z przebiegiem do 100000km. 100-160KM żeby dawał radę w trasie, ale też nie palił zbyt dużo ;)
-Obecnie moim faworytem jest Mazda 3 2.0 164KM z 2017 roku, ale stałaby pod chmurką i obawiam się rdzewienia. Jest jednak zadbany i młody, dlatego poważnie go rozważam.
-Może Honda Civic? [link do oferty na Olx wygasł]
-Przymierzałam się też do Golfa VII, byłby na pewno praktyczny i dobrze się go prowadzi, ale nie podoba mi się wizualnie
-Przez chwilę myślałam o DS4, ale jest stosunkowo drogi jak na swoje parametry
-Może warto rozważyć Toyotę? Długo myślałam o hybrydowym Yarisie, ale jednak jest za mały i za słaby w trasy

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam! :)
Katjan
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

14 Mar 2021, 16:01

A to faworytka :) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Katjan
Nowicjusz

14 Mar 2021, 16:36

Taki Civic z pewnego źródła i w dobrym stanie nie kosztuje 48k. Ten egzemplarz jest ze stanów więc na 99% zaliczył konkretnego dzwona. Oczywiście handlarz vin'u nie podał żebyś sobie na starcie zdjęć z aukcji nie znalazł :mrgreen:
Mazda 3 jako model jest spoko ale w przypadku tego egzemplarza sytuacja identyczna jak w chądzie. Mając 50k możesz szukać pewnego rocznika 2013-14 a nie 17 z małym przebiegiem
Oto Twoja faworytka "w młodości"
Auto do około 50 tys: Mazda 3/Honda Civic/?

https://en.bidfax.info/mazda/3/2401205-mazda-3-sport-2017-blue-20l-4-vin-3mzbn1k78hm148705.html
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Mar 2021, 13:36

:) Dziękuję serdecznie za odpowiedź, faktycznie porządnie rozbita... :shock: Czy warto jest rozważać zakup auta powypadkowego? Np. po sprawdzeniu go w serwisie? :oops: Czy lepiej kupić coś tańszej marki, ale bezwypadkowego jak np.
-https://www.otomoto.pl/oferta/kia-ceed-1-4mpi-100km-wersja-s-fog-autoryzowany-dealer-kia-ID6DEgNG.html
- co sądzisz ogólnie o Ranault Megane? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
-zastanawiam się też nad nowym Peugeotem 208 bo podoba mi się, trochę przekracza budżet, ale połowa kwoty bez odsetek rozkładana jest na raty w tym salonie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
- może Hyundai? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

PS. Rozważałabym po prostu starszą Mazdą 3, ale szukam tylko na Podlasiu i wybór jest mocno zawężony
Katjan
Nowicjusz

15 Mar 2021, 14:14

Zależy co się z autem działo. Jakiś leciutki strzał i wymiana cy malowanie pojedynczych elementów to nic złego. Warto żeby było wiadomo co się stało i jak to zostało zrobione. Żeby np. taką mazdę poskładać w całość była masa rzeźbienia

Jakiś 2-3 latek w twoim przypadku będzie rozsądną opcją, nie ma sensu kupować nowego i brać na siebie największej utraty wartości przy tak małych przebiegach.

Jeśli szukasz na podlasiu to wcale się nie dziwię, że nie ma nic ciekawego. Podlasie, podkarpacie i świętokrzyskie to rejony w których zawsze jest najmniej ogłoszeń. Musisz rozszerzyć rejon poszukiwań, stolica niedaleko, ekspresówka jest
Invi
Forumowicz VIP

31 Mar 2021, 11:38

Witam ponownie :)

Rozważam zakup auta z ogłoszenia:
[link do oferty na Olx wygasł]

Dowiedziałam się że został sprowadzony z Kanady. Podano mi następujący nr VIN, ale nie mogę znaleźć informacji o uszkodzeniach, ani zdjęć.
3vwg17AUBJM286276 - czy da się go znaleźć? Co sądzisz o tym aucie? :D
Katjan
Nowicjusz

31 Mar 2021, 12:23

3VWG17AU8JM286276
Przecież jest w ogłoszeniu podany
Invi
Forumowicz VIP

31 Mar 2021, 12:36

Dziękuję, wpisywałam wcześniej z małymi literami i dlatego nie znajdowało go... :oops: Teraz widzę na stronce którą pokazałeś wcześniej :D
Katjan
Nowicjusz

31 Mar 2021, 13:05

nie chodzi o wielkość liter tylko błąd w tym, który podałeś
Invi
Forumowicz VIP