Auto do pracy i na wakacje

18 Paź 2020, 11:54

Cześć,

Od kiedy sprzedałem moją wysłużoną Hondę Civic VII nie mogę zdecydować się jaki samochód chciałbym kupić. Od nowego roku zmieniam pracę i będę dojeżdżać do pracy dziennie około 80 km głównie drogą szybkiego ruchu (obwodnica Poznania). Chciałbym kupić auto w benzynie w budżecie około 40000 zł. Myślę nad autem do którego będę mógł zamontować LPG.

Auta nad którymi się zastanawiam i minusy które znalazłem:

Mitsubishi ASX 1.6 —> problem ze rdzą, surowe wnętrze, słaba karoseria,

Skoda Fabia 1.0 75km —> „mułowate”, w dalszą trasę chyba się nie nadaje,

Jeep Renegade 1,6 —> trochę przekracza budżet, silnik FIATa, który demonem prędkości nie jest,

VW Golf 7 1.2/1.4 —> ciężej zagazować przez co koszty użytkowania będą wyższe,

Proszę o Wasze opinie i sugestie
kukaraczan
Nowicjusz

18 Paź 2020, 12:09

kukaraczan napisał(a):VW Golf 7 1.2/1.4 —> ciężej zagazować przez co koszty użytkowania będą wyższe,

jeśli ma być lpg to w ogóle nie bierz tego pod uwagę, tego się po prostu nie opłaca zagazować

Zerknij sobie na astrę j 1.4T
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Paź 2020, 12:34

Tu masz 2 wyjścia albo bierzesz diesla albo coś z większym silnikiem a nie ogryzkiem który na trasie będzie wył z bólu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Paź 2020, 12:49

Wolałbym jednak benzynę.

Wydaje mi się, że najlepszym wyborem będzie ASX lub Renegade, który według Was będzie lepszym wyborem?
kukaraczan
Nowicjusz

19 Paź 2020, 18:39

Ta astra J może być ciekawym wyborem.
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    BMW Concept Z4 Coupé 2005
    BMW Concept Z4 Coupé zostało stworzone z myślą o kierowcach ze sportowym "zacięciem", którzy cenią wysokie osiągi, dlatego samochód zapewnia podróżującym uczucie przebywania tuż nad nawierzchnią, ...