Auto do pracy poszukiwane

13 Lip 2017, 00:36

Jestem przedstawicielem handlowym (nie żadne wożenie towaru tylko usługi) więc szukam auta ekonomicznego w spalaniu i komfortowego wewnątrz (stacja multimedialna, ładowanie laptopa, otwór na kawkę :roll:). Rocznie wyjeżdżę ok. 60 tyś w opcji 50/50 (trasa/miasto). Budżet 20-30 tyś. Szukać w LPG czy w PB i samemu zakładać gaz? Inwestycja na 5-6 lat minimum więc zależy mi aby nie był to "stary rzęch". Jeśli chodzi o nadwozie to nie ma to większego znaczenia. Miałam już dużo aut ale coupe jeszcze żadnego :naughty:

Jeszcze jedno pytanie.. od jakiej kwoty można myśleć o zadbanym Hyundai Coupe Genesis lub Renault Megane III Coupe? Jeśli sprowadzać te modele to z jakiego kraju?
mooncircle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Nie mam

13 Lip 2017, 08:23

mooncircle napisał(a):Hyundai Coupe Genesis lub Renault Megane III Coupe?

Genesis nie ma szans. Tylko zwykły Hyundai Coupe z 2,0
Megane III w tej cenie najczęściej to wersja 5d z silnikiem 1,6
Jak pojawiło się Megane to może Kia proCee'd z silnikiem 1,6 (benzyna i diesel)?

Załóż sama LPG, bo wiesz co masz, co przy takiej ilości km ma znaczenie. Diesel też będzie ok.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lip 2017, 11:08

Diesel odpada nastawiam się na LPG. Zaproponowałeś KIA ale w tej cenie chyba będzie ciężko? W ogóle zastanawiam się czy to dobry pomysł inwestować taką kasę w auto poniżej 2010 roku. Może powinnam skończyć z marzeniami i poszukać zadbaną i ekonomiczną Fabię? Polećcie coś jeszcze z aut ekonomicznych i w miarę młodych rocznikowo? Tak palnęłam o mocnym silniku ale jeśli to ma zarabiać to może powinnam celować w 1.2-1.6?
mooncircle
Nowicjusz

16 Lip 2017, 11:38

mooncircle napisał(a):ale w tej cenie chyba będzie ciężko?

oczywiście mówiłem o pierwszej generacji

Rocznikiem się nie jeździ i 30tys. to nie dużo jak chcesz auto 2010+. Tym bardziej, że Fabia to nic szczególnego i mimo, że dostaniesz rocznik to samo auto nie jest warte tych pieniędzy.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Lip 2017, 01:46

A co powiesz o marce Dacia? Nowe Sandero od 29900 lub Logan combi z fabrycznym lpg 33900.. slyszalam ze to auta z fabryki Renault skad ta cena?
mooncircle
Nowicjusz

17 Lip 2017, 08:23

60 tys.rocznie w Dacii? O matko... Dacia to budżetowe Renault - kiepskie, plastiki, wykończenie, wyposażenie...
Przy takich przebiegach ciężko polecić coś, żeby być pewnym na 100% niezawodności.
Ja poszedłbym w kierunku benzyny i wyłożył te 2500-3000zl na dobrą instalację LPG.
Jakie modele aut? Hyundai i30, Kia Ceed, Opel Astra H, Vectra C, Mitsubishi Lancer, Ford Mondeo Mk4, Volvo S40, Citroen C5.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Master Truck 2013 / relacja
    Międzynarodowy Zlot Ciężarowych Pojazdów Tuningowanyh MASTER TRUCK 2013, odbył się już po raz dziewiąty na Autodromie Delta mieszczącym się na terenie lotniska Aeroklubu Opolskiego w Polskiej Nowej Wsi pod Opolem. ...

17 Lip 2017, 08:39

mooncircle napisał(a):slyszalam ze to auta z fabryki Renault skad ta cena?

Myślę, że jak pójdziesz do salonu to od razu to zobaczysz. Dodatkowo jak zobaczysz na listę wyposażenia to za te niecałe 30tys, nie masz nawet zderzaków w kolorze nadwozia (taki standard z lat 90tych).
Auta są budżetowe i widać to nie tylko w wykończeniu ale też wygłuszeniu czy później zabezpieczeniu antykorozyjnym nadwozia i podwozia.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Lip 2017, 11:23

Z ciekawości przejadę się dzisiaj obejrzeć z bliska zwłaszcza Dustera. Na ulicy prezentuje się bardzo ok. Ojciec jechał tym jako pasażer na trasie po europie ponad 1000 km. Jak wcześniej kręcił nosem na budżetową markę, tak teraz stwierdził, że jechało się bez zarzutu. Sam ma Land Rovera 4x4 a wcześniej Renault Laguna (salon). Nowy Duster od 40k ale bez klimy, usb i stacji multi. Różnica między Sandero/Logan a Duster to 10k więc chciałabym wiedzieć jak te auta spisują się do 10 lat. Trochę przesadziłam z tym 60 tys / rocznie będzie mniej na liczniku. No i teraz tytuł wątku trochę nie pasuje bo zrobiło się auto rodzinne no ale cóż kobieta zmienną jest :roll:

Ile kosztuje samodzielnie zamontowanie ekranu do takiego auta (koszt zakupu / robocizna)? Gaz wyniósłby mnie 3 k u zaufanej osoby. Nie napalam się na to autko chcę zobaczyć je z bliska i przejechać się.. także każde uwagi mile widziane.
mooncircle
Nowicjusz

17 Lip 2017, 13:25

Koszt zamontowania ekranu w Dacii przy własnej robocie powinien nie przekroczyć 500-600zł, tylko trzeba sporo poczytać na temat na forum Dacii czy to też Renault. Pamiętaj tylko że jeżeli będziesz szukał nowej Sandero/Logan to za 30 tys zł dostaniesz totalnie gołą wersję, na przyzwoitego trzeba liczyć od 40 tys zł. Duster jeśli chodzi o wnętrze to jest to co samo co Sandero/Logan tylko że siedzi się wyżej, jest masywniejszy z wyglądu i faktycznie można tym czasem zjechać z drogi asfaltowej i pośmigać po szutrze, pytanie czy to Ci jest potrzebne bo jeśli tak to nie warto przepłacać za Crossovera.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2007

17 Lip 2017, 13:44

stacja multimedialna w Dacii z navi to chyba ok. 1000zł w opcji (trzeba zerknąć w konfigurator)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika