17 Lip 2017, 01:12
Witam, jestem świeżo upieczonym kierowcą i proszę Was o pomoc przy dokonaniu wyboru mojego pierwszego auta. Jak do tej pory jeździłem samochodami kia rio III i toyota yaris II (w OSK) i tak naprawdę szukam auta podobnego do nich w sensie gabarytów. Chciałbym jakiegoś 5 drzwiowego hatchbacka z ekonomicznym silnikiem. Do tego dobrze by było, żeby ewentualne naprawy nie doprowadziły mnie do ruiny finansowej. Auta potrzebuję, żeby dojechać do pracy (max. 120km tygodniowo) ale nie wykluczam sporadycznych dłuższych tras. Zależy mi na trochę wyższej wersji to znaczy z elektrycznie regulowanymi lusterkami i szybami, regulowanym na wysokość fotelem kierowcy oraz regulacją kierownicy, systemami stabilizacji toru jazdy itp. W aucie muszę czuć się komfortowo i mieć dobrą widoczność (ze względu na wadę wzroku), zależy mi też na dobrej zwrotności, żeby dość szybko zbierał się na skrzyżowaniu. Na auto mogę przeznaczyć 20tys. łącznych kosztów, staż auta tak do 10 – 12 lat. Auto ma mi służyć możliwie jak najdłużej. Mieszkam w Uniejowie.