Auto do pracy za max 8K

27 Sty 2011, 21:25

Przestańcie ludzie słuchać debilnych stereotypów, że jak Alfa, Laguna, Fiat, Ford to złe ;) W życiu bym nie kupił Passata gdybym słuchał tego co ludzie o nim piszą, a jestem zadowolony z silnika bardziej niż z 1.9 z poprzedniego modelu, który uważałem za ideał małego diesla.

jiGsaw, co przejął? Z tego co wiem to Renault mógł przejąć jedynie sporo akcji, na pewno nie "większość", za to Nissan wykupił w podobnym czasie od Renault, co było bardzo ciekawym zagraniem z ekonomicznego punktu widzenia;)
Ostatnio edytowany przez Kierunkowskaz 27 Sty 2011, 21:42, edytowano w sumie 2 razy
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

27 Sty 2011, 21:28

Też tak sądzę. Ten mój słynny już chyba kolega :wink: mówił żeby nie kupować primery,a z tego co tu piszecie wynika że to świetny samochód

Dodano: 27 Styczeń 2011, 21:34
A skoro chcesz na miasto i do pracy to może to cię zainteresuje :wink:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

27 Sty 2011, 21:45

Nubira nie ma aż tak słabego zawieszenia, żeby było to uciązliwe. Zdarza się, że siadają tuleje w wahaczach przednich, ale wystarczy je wymienić na wzmocnione ( koszt to coś koło 40 zł jedna ) i nie ma problemu. Zresztą na naszych śmiesznych drogach zawieszenie cierpi chyba w każdym samochodzie. Daewoo, to w miarę porządne samochody.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Sty 2011, 04:46

Do mr.samochodzik - nie mam niezachwianej opinii o primerze i nie jestem fanem marki ale akurat silnik diesla pracujący pod maską P11 jest wręcz niezniszczalny, a jeśli coś piszemy to piszmy prawdę.

Post moderowano - usunięto wypowiedz jiGsaw, do ktorej usunięty tekst był odnośnikiem. MotoAlbercik
Ostatnio edytowany przez R+, 28 Sty 2011, 14:36, edytowano w sumie 1 raz
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

28 Sty 2011, 10:08

W obecnym "Motorze" jest porównanie Primery P11 z P 406.
W ogólnym rozrachunku Nissan wypadł gorzej niż Peugeot.
Zacytuje "Nadwozie i wnętrze-Za problem z korozją odejmujemy jedną gwiazdkę, drugą- za niezbyt estetyczne i często już bardzo zużyte wnętrze
Zawieszenie- Zaawansowane zawieszenie to w naszych warunkach raczej wada niż zaleta. Dlatego przyznajemy tylko 3 gwiazdki
Silniki- Świetne silniki benzynowe, udane silniki wysokoprężne. Jedynym problemem używanych egzemplarzy jest duży przebieg.
Koszty serwisu i części- Primera P11 jest autem popularnym, dzięki temu zaopatzrenie w części zamienne jest dość dobre. Ceny również na rozsądnym poziomie".
Podsumowanie:
"Jeśli szukamy diesla, lepszym wyborem będzie zadbany Peugeot 406 z końcówki produkcji(najlepiej z silnikiem 2.0HDI/90KM). To bardzo dopracowana konstrukcja, której dodatkowym atutem jest dobre zaopatrzenie w części zamienne. Jeśli szukamy wersji benzynowej, można wziąć pod uwagę Primerę. Na rynku wtórnym wciąż trafiają się idealnie utrzymane egzemplarze z silnikiem w znakomitej kondycji. Gazu nie polecamy od żadnego z modeli, choć jeśli już to lepszy będzie Peugeot".
A przy okazji zaproponuje Peugeota, moim zdaniem lepszy wybór tym bardziej, że kosztuje bardzo podobnie lub niewiele więcej niż Nissan.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback

28 Sty 2011, 12:43

Ja też bym Ci polecił peugeota 406 w silniku 1.6.
Ja też zacytuje tygodnik "motor":"Osobom szukającym wersji trwałych i bezawaryjnych polecamy benzynowe dwulitrówki (są dla tego samochodu optymalne) lub 1.6 (niezbyt szybkie ale trwałe)
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Współczesne sportowe Toyoty
    Celica, MR2, Supra czy Corolla AE86 – te samochody znają wszyscy. Ich następca, tylnonapędowe coupe GT86, to jeden z ulubionych samochodów współczesnych drifterów. Jego pojawienie się w salonach ...

28 Sty 2011, 12:49

A ja nie, jest za słaby.
Ojca kolega miał kiedyś takiego, naprawdę wygodne i bezawaryjne auto(a robił 60tysięcy rocznie) jednak ten silnik to była zdecydowanie najsłabszy element tego samochodu.
Przy tak starych autach różnica w cenie jest niewielka i moim zdaniem lepiej wziąć 2.0.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback

28 Sty 2011, 16:55

R+ napisał(a):Do mr.samochodzik - nie mam niezachwianej opinii o primerze i nie jestem fanem marki ale akurat silnik diesla pracujący pod maską P11 jest wręcz niezniszczalny, a jeśli coś piszemy to piszmy prawdę.

Post moderowano - usunięto wypowiedz jiGsaw, do ktorej usunięty tekst był odnośnikiem. MotoAlbercik

Sorry za rozwałkę tematu ale proszę Pana Panie Moderatorze post Jigsaw nie został usunięty a wprowadza w błąd, podobnie jak "kwiatek" jeszcze jednej osoby ,która nie wiadomo dlaczego twierdzi ,że Primera P11 jest kopią Laguny co jest ewidentnym laictwem i wykazaniem się nieznajomością tematu. Do autora tematu: (jeśli wogóle jeszcze czyta te rozkminki) P11 diesel jest mułowaty i w mieście wcale mało nie pali, to jest auto do dłuższych najlepiej autostradowych tras, jego zaleta to bardzo niska awaryjność. A co do artykułu w ostatnim Motorze to tekst o zużytym wnętrzu świadczy o tym ,że autor artykułu Primerę widział jak się z nią mijał na autostradzie :lol: . Pozdrawiam.
R+
Nowicjusz

28 Sty 2011, 22:40

W którym miejscu wyczytałeś że pisałem o tym że Primera P11 jest kopia Laguny. Przeczytaj ze zrozumieniem zanim cos napiszesz.
Napisałeś że wszystkie Nissany to super auta i tutaj mi chodziło o trochę nowszą Primerę która ma z Laguna wiele wspólnego a nie o P11.
Co do wnętrza Primery P11 to troche taka jeździłem właśnie z takim dieslem i niestety wnętrze było mocno zmęczone więc autor artykułu mógł widziec taką jak ja jeździłem.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

29 Sty 2011, 04:25

W tym miejscu:
fiko7 napisał(a):Szczególnie primera która była kopią Laguny. Naprawdę udane auto. :mrgreen:

Autor tematu pisał o P11 , więc aby być dobrze zrozumianym pisz całymi zdaniami.
W którym miejscu wyczytałeś ,że pisałem ,iż wszystkie nissany to super auta?
R+
Nowicjusz

30 Sty 2011, 09:30

Przypominam: trzeba mi oszczędnego kombiaka do 8K (oferta może być do 9, w końcu można się potargować, ale ostatecznie chcę wydać MAX 8 tysięcy). Proszę, podajcie jakieś konkretne oferty lub/i przykłady tego co warto wziąć i za ile, najlepiej z woj. lubelskiego, bo dalej mi nie warto jechać.
Aha, no i skoro proszę o konkretne oferty to od razu kolejny konkret: odrzucam wszelkie jaskrawe kolory, bo po prostu nie znoszę jeżdżenia landrynką. Auto musi być ciemne (czarne, granatowe, zielone, grafitowe), ewentualnie srebrne.

Co Wy na to:

[link do oferty na Allegro wygasł]
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

30 Sty 2011, 10:35

jezdzilem 6 lat primera sedan p11 po lifcie z 2000/2001 roku 1.8 114 ps , jedyne co w nim wymienilem to:

+filtry, olej klocki wiadoma rzecz :mrgreen:
+rozrzad- praktycznie po zakupie

-sprzeglo przy 240 tys km jakies 3 lata po zakupie ( koszt 900 zl z robocizna, sprzeglo firmy sachs) - zakladam ze pierwsze sie zluzylo
-tarcza hamulcowa z tylu ( wytarla sie, kosztu nie pamietam)
-regenerowany przeplywomierz-( kilkadziesiat zlotych) po 5 latach od zakupu-
-przeguby z przodu (400 zl z robocizna)- po 6 latach

Samochod nie samowicie udany, kupiony z 160 tys przebiegu z ksiazka serwisowa w salonie nissana jako 4 letni, sprzedany tydzien temu z przebiegiem 287 tys - 127 tys przez 6 lat praktycznie bez awaryjnie !! NA PRAWDE POLECAM TO AUTKO

wiec skoncze pisac glupoty, ze ktos cos slyszal ze to i tamto jest awaryjne.. primera p 11 jest niezniszczalna :grin:

kto ma/mial ten samochod wie o czym mowie

ps. Napisalem to po to, bo byc moze sie to przyda autorowi.

Część postu moderowano - nadawała się na pw. MotoAlbercik.
Ostatnio edytowany przez dawid551, 30 Sty 2011, 11:44, edytowano w sumie 1 raz
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

30 Sty 2011, 18:51

???
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V

31 Sty 2011, 15:56

Trudno cokolwiek powiedziec po zdjeciach, musialbys podjechac o obejzec, jesli przypuszczalbys ze jest wporzadku to wtedy bierzesz na warsztat za ktory placi sprzedajacy - bo wkoncu sie zarzeka ze stan 100% idealny i bezwypadkowy :mrgreen:

Jedyne co moge powiedziec to przebieg 168 tys jest mocno skrecony - ale moge sie mylic

Co do diesla to nic Ci nie powiem , bo nie mialem stycznosci. Szukaj 1.6 16V - dobry motor, najlepiej w poloczeniu z lpg. I raczej unikalbym sprowadzanych aut, ja sie z nich juz wyleczylem i zadne bajki " od Niemca z garazu" na mnie nie dzialaja. Szukaj modeli kupionych w polskim salonie.

edit.

ten turbodiesel z ogloszenia co podales jest krecony na 100% , ma wytarta kierownice cala, w dodatku nie oryginalna galke zmiany biegow.
Ten z benzynowym silnikiem moze miec przebieg zblizony do tego jaki ma na liczniku
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

31 Sty 2011, 16:42

A daleko ta praca? Mozna kupic Audi 80 B4 w dieslu lub np Volvo S 40 lub V40. dosyc tanio nioktore mozna kupic.
Ostatnio edytowany przez atis700, 02 Lut 2011, 00:19, edytowano w sumie 1 raz
atis700