Witam
Czytam tu wiele postów i bardzo mnie zainteresowały, bo wiedzę i doświadczenie macie ogromne
Pytanie moje jest takie.
Otóż buduję dom w lekkich górach, góreczkach, niby wszystko dowożą ale jak się okazuje często trzeba zapiąć przyczepkę i coś przywieźć np jakieś cegły, cement itd itd ......
Odziedziczyłem przyczepkę dużą:
- 3, 3 m długości
- na resorach i amorkach i porządnej osi z citroena dostawczaka
- ładowność 1200
Na razie jeździ z Seatem Toledo II ale mimo że to auto ma 110 koni TDI to się do niej nie nadaje nawet w trawie po deszczu potrafi się zagrzebać. Boje się o jej sprzęgło.
Jak to na budowie jeszcze długo trzeba będzie skoczyć po coś tam bo im coś braknie
rzekę mam niedaleko i żwiru i kamieni dużo, a nie chce mi się kupować ciągnika bo za taki do remontu trzeba dać 14 tys, takie terenowe powinno sobie poradzić prawda?
Dziękuję za każdą opinię
Dodatkowo bawię się amatorsko w hodowlę królików i wiele rzeczy muszę na niej wozić
Chciał bym kupić coś
4x4 do tej przyczepki
Budżet - 20 tys
Moje propozycje to
Pajero II
Suzuki Grand Vitara albo Vitara
Silnik 2.0 albo 2.5 w pajero Pali nie tak wiele a mocy wystarczy chyba, ale chciałem poznać wasze opinie na ten temat
Co o tym myślicie! Napiszcie proszę jak te auta się sprawują z przyczepami .
Nie interesuje mnie Freelander czy Crv czy RAv bo mimo że to fajne auta, ale mechanicznie maja wady takie że nie mają reduktora mocy, i mają stały napęd który podobno jak jedzie to jedzie, a jak już stanie to katastrofa i stoi