Pierwsze autko do tuningu!

08 Cze 2009, 14:57

Siema! Chcę sobie kupić pierwsze autko! ale dosyć mocne i żeby je przerobić m.in. poszerzenie body itp!
1.Honda civic VI coupe
2.Mazda mx5
3.peugot 206

które z tych autek byście mi polecili ?
Ps.ile mniej więcej wyniosło by mnie poszerzenie któregos z tych autek?
autko1
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

08 Cze 2009, 15:00

autko1 napisał(a):Ps.ile mniej więcej wyniosło by mnie poszerzenie któregos z tych autek?

a tak z 1000zł za cm2 :twisted:
andrewb25

08 Cze 2009, 15:00

A ile masz lat i pieniędzy na to?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

08 Cze 2009, 15:18

Mam 18 lat i 18tys.ZŁ! na razie chodzi tu o samochód a na tuning będe miał pieniądze w najbliższym czasie:) więc ta cena obejmuje autko:P
autko1
Nowicjusz

08 Cze 2009, 15:26

Tak czułem że masz 18. W tym wieku różne głupie pomysły przychodzą do głowy, daj sobie spokój z tuningiem bo na prawdę co byś nie zrobił to i tak będzie wiocha a na tuning który budzi podziw Cię nie stać. Kolejna sprawa że lepiej wydać te 18k zł na samochód jak najmłodszy (żeby się nie sypał), jak "najlepszy" i z odpowiednim silnikiem. Co z tego że kupisz np. Civica obkleisz go plastikami naokoło, dasz ławkę na bagażniku, plug z przodu jak na światłach zostaniesz w dymie po Tico. Zainwestuj w mechanikę. Kup samochód za 15k zł, zrób mu dobre hamulce, zawieszenie, później pobaw się pod maską w delikatne zwiększenie mocy a dopiero na końcu myśl nad tuningiem zewnętrznym który i tak moim zdaniem powinien się skończyć na dużej feli i obniżeniu oraz utwardzeniu zawieszenia.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

08 Cze 2009, 15:39

Kazde z tych aut moze ladnie wygladac..wszystko zalezy od indywidualnego gustu.
Dla mnie podstawa sa felgi,lekko przyciemnione tylne szyby,pozbycie sie klamek.
Jak ktos ma wiecej kasy to moze bawic sie np w tzn lakier kameleona albo lambodory
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...

08 Cze 2009, 15:57

Pawkaz napisał(a):pozbycie sie klamek.

Ta, i jak Ci pilot padnie to spacerkiem do domu.. Nie wspomnę o wypadku - zapukają do Ciebie ratownicy z zewnątrz żebyś im kliknął i otworzył, a na pewno elektryka nie będzie uszkodzona :). Jeszcze przypadek najbardziej egzotyczny - auto w wodzie.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

08 Cze 2009, 16:05

qki co ty [...] za głupoty
kup sobie ziomuś civica VI coupe i fajnie stuninguj i kozak bedzie dla chlopaka jak Ty. Jakies dupy wyrwiesz pewnie. Ludzie on ma 18 lat niech sie bawi...
Loosmo
Początkujący

08 Cze 2009, 16:07

no drzwi bez klamek super rzecz ale jak cos do czego to masakra bedzie,ale kurde 18latek i juz ma 18tys.zl na auto+fundusze na tuning :shock: ja bym na twoim miejscu kupil civica V za 8000-9000zl i cos wmiare ladnego z tego wyczarowal,czemu akurat civic bo to dobre auto pod tuning,kumpel ma z 92r po tuningu i naprawde jak ja go widze to mi zal dupsko sciska :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Cze 2009, 16:09

No dobra qiuk :P to jaki samochód mi doradzisz?
Myślałem też nad dozbieraniem pieniędzy na clk w208 192KM 99-2000r i z czasem do niego włozyć jakieś ładnie fele szybki gleba lampy:) co sądzisz o tym? masz może jakiś inny pomysł ? A i widze że chłopaki piszą o civic:) więc teraz niewiem:( mam pytanie civic ma na przód napęd? a co myślicie o mx5? cieszy mnie to ze ma na tył bardziej poszalec można:P
autko1
Nowicjusz

08 Cze 2009, 16:17

stary ci kupuje czy sam zarobiłeś?
Loosmo
Początkujący

08 Cze 2009, 16:19

a co myślicie o mx5? cieszy mnie to ze ma na tył bardziej poszalec można:P

Dobry kierowca to i przednionapędówką nieźle poszaleje.

A wracając do tematu to na twoim miejscu kupił bym civica, założył jakieś fajne fele, przyglebił usunął rdze w każdym nawet najmniejszym miejscu, podtuningował troche silniczek i cieszyl się jazdą. Ale co zrobisz to już twoja sprawa.

Pozdro
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

08 Cze 2009, 16:19

a wlasnie nie szalej tak,zastanow sie jak bedziesz go utrzymywal czy masz kase bo taki misiek troszke potrafi spalic a i oplaty tez troche wyniosa a co do kolegi Loosmo to szczerze watpie zeby w wieku 18lat zarobil taka kase :wink: wiec raczej starzy
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Cze 2009, 16:21

to żenada. lepiej samemu dojść- bardziej się docenia, dogląda,picuje :smile:
Loosmo
Początkujący

08 Cze 2009, 16:24

no dokladnie,no ja powiem tak co to za radosc jezdzic autem od rodzicow,to musi byc to cos ze autko za wlasnie pieniadze
Barol
Awatar użytkownika