Auto do ślubu

06 Gru 2015, 15:44

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest dokładnie z okazjonalną jazdą własnym samochodem z młodą parą. Czy aby móc robić to legalnie trzeba posiadać licencję ? Jak wygląda sytuacja z odprowadzeniem podatku ? Dodam że nie chcę robić tego zawodowo, czy często - nie posiadam do tego nawet odpowiedniego samochodu. Po prostu mam fajny wystrój z własnego wesela, auto ładnie zaprezentowało się na mojej sesji zdjęciowej i chciałbym wrzucić ogłoszenie na olx dla mieszkańców mojego powiatu. Nie zależy mi na zbijaniu kasy a tylko na przyjemności z jazdy ( opłata za paliwo i kosmetyki ). Ktoś coś więcej wie na ten temat ?
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Kwi 2016, 06:59

Nie jestem do końca pewnie, jak to powinno wyglądać, ale o ile się nie mylę, tutaj trzeba będzie mieć chyba zarejestrowaną działalność gospodarczą. Jeżeli faktycznie myślisz o wożeniu Młodych Par do ślubu, poza dodaniem ogłoszenia na lokalnych serwisach, pomyśl również o stronce , gdzie ogłaszają się osoby z różnego rodzaju pojazdami .
Andrzej36
Nowicjusz

Auto: Ford

26 Lut 2018, 19:14

Wybór auto do ślubu nie zawsze jest taki prosty. Pani Młoda marzy o czymś klasycznym, pięknym i eleganckim, a Panu Młodemu marzy się sportowy samochód. I jak to ze sobą pogodzić? Może któraś z ofert na stronie ( reklama ) bardzo nas zainteresuje i pozwoli na kompromisy w wyborach.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Lut 2018, 19:34, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
feliks7882
Nowicjusz

Auto: seat ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...