REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
maxxam97 napisał(a):W mojej rodzinie jest powszechne przekonanie, że "kupisz tani, stary samochód to i tak będziesz musiał do niego jeszcze trzy razy tyle dołożyć to za tę cenę kupiłbyś już lepszy"
maxxam97 napisał(a):Jeżeli chodzi o pakowność względem kombi - wydaje mi się (poprawcie jeżeli się mylę) ale w kombi zyskuje się przede wszystkim przestrzeń "do góry" na końcu bagażnika, prawda?
maxxam97 napisał(a):Myślę tutaj o tym jak często pojawi się sytuacja, że to co chcę przewieźć będzie mieściło się jedynie do kombi, ale do hatchbacka już nie wejdzie. Lustro, muszla klozetowa, jakieś płytki, farby, panele - to wszystko powinno mi wejść bez problemu ze złożonymi tylnymi fotelami ze sporym zapasem miejsca do szyby w bagażniku.
Rzeczywiście nie jest to jakiś tam przesadny gabaryt . Ale ..... wszystko zależy od ilości co może nas zaskoczyć . Do pugota 307 kombi zapakowaliśmy 35 m kwadratowych paneli i jeszcze siadły 3 osoby . OK . Pugot usiadł dupą na asfalcie ale pojechał . Przy zakupie płytek podłogowych na 40 metrów plus parę worków kleju rozsądny był jednak zakup z dostawą .. Ciężar sumaryczny to prawie tona..maxxam97 napisał(a):jakieś płytki, panele
Do kombi zapakujesz jakieś listwy , profile długości 3 metry i zamkniesz bagażnik . Sprawdzone . W hb wątpię . Generalnie piszę w temacie bo pomagam córce wykańczać lokal w szeregu .. Robimy sami , wozimy to i owo .Jednak zdecydowaną większość materiałów które nie zmieścimy do fabiany drugiej kombi , czy do pugota też kombi a i jest jeszcze Zafira B, kupujemy z dostawą. Takie jak płyty karton - gips czy płyty osb których też potrzebowaliśmy . W zasadzie wystarczyłby jakiś niewielki dupowóz .franccc napisał(a):fabia II, bez znaczenia czy kombi czy hb
bonifacy napisał(a):Przy zakupie płytek podłogowych na 40 metrów plus parę worków kleju rozsądny był jednak zakup z dostawą .. Ciężar sumaryczny to prawie tona..
bonifacy napisał(a):W zasadzie wystarczyłby jakiś niewielki dupowóz
Paczkowski napisał(a):Zostają pojedyncze 1,4 lub 1,6 których jak na lekarstwo, Nic ciekawego nie oferuje ten samochodzik jak dla mnie.
Paczkowski napisał(a):Przy wspomnianym Passacie mamy chociaż normalne silniki + przestrzeń gdzie gdy jakby zaszła potrzeba ładujemy co się da bo można np złożyć fotele i robi się sporo miejsca, pasażerowie też normalnie podróżują.
maxxam97 napisał(a):planowałem wydać koło 10 tys.