REKLAMA
Cześć,
Niebawem stanę przed koniecznością wykończenia mieszkania ze stanu deweloperskiego do zamieszkania. Przeszło mi przez myśl, że jednak auto to konieczność w takim przedsięwzięciu - nie wyobrażam sobie jazdy autobusem czy taksówką za każdym razem gdy będzie trzeba pojechać po farbę, gniazdka czy głupią paczkę śrubek gdy zabraknie jej w ten listopadowy, deszczowy dzień.
Jednocześnie, nie zamierzam wozić tym autem dużych gabarytów - żadnych szaf, łóżek - od tego będę miał Traficary dostawcze. Największy gabaryt jaki planuję wieźć tym samochodem to telewizor / ekspres - chociaż i te zamówię pewnie z dostawą do domu.
Oprócz tego, auto przyda mi się do jazdy w mieście (jeżeli to ważne to chodzi o Kraków - wspominam bo wiem, że mają być jakieś ograniczenia emisji) na zakupy czy raz na kwartał jakieś 400 km do biura czy gdzieś za miasto.
Kwota, jaką chciałbym przeznaczyć jest bliżej nieokreślona. Wiadomo, że chciałbym wydać możliwie jak najmniej, ze względu na nadchodzące spore koszty wykończenia mieszkania, stąd każdy grosz się liczy.
Nie zależy mi na wyglądzie auta. Liczę raczej na niezawodność / niską cenę.
Orientacyjnie, planowałem wydać koło 10 tys. Jeżeli w tej cenie nie da się kupić nic zaspokajającego moje oczekiwania to postaram się przeplanować budżet. Jeżeli natomiast dałoby się znaleźć coś taniej - zamieniam się w słuch.
Z góry dzięki za propozycje.
Cześć!