Auto do zagazowania za 10-15 tyś miasto/trasa

03 Lis 2014, 17:37

Cześć,
Przymierzam się do kupna swojego pierwszego samochodu. Mieszkam w Warszawie i auto służyłoby mi do dojazdu do pracy (przejazd przez całą Warszawę..) oraz do weekendowych wypadów za miasto (trasy ok 100-200km). Na pewno nie chce diesla.
-Celuje w benzyniaka, którego z powodów czysto ekonomicznych na 100% zagazuję, więc silnik musi lubić się z LPG.
-Zależy mi na rozsądnym spalaniu
-Idealnie jakbym w trasie mógł jechać ok. 140km/h nie spalając przy tym nie wiadomo jak dużo paliwa i nie jadąc w nie wiadomo jak wielkim hałasie :)

Strasznie podobają mi się Mazdy 6, ale czytałem o nich wiele negatywnych opinii odnośnie rdzewienia.
Co możecie mi polecić?
criginold
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1997
Auto: Chrysler Voygaer

03 Lis 2014, 17:46

criginold napisał(a):Strasznie podobają mi się Mazdy 6, ale czytałem o nich wiele negatywnych opinii odnośnie rdzewienia.

No i są to prawdziwe informacje ale jak kupisz egzemplarz bez rdzy i zabezpieczysz przed rdzą to gnić nie powinna.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

04 Lis 2014, 19:14

czytałem też, że benzyniaki 2.0 oferowane w tym modelu nie lubią się z gazem?
Czy jest jakieś inne auto godne polecenia spełniające powyższe kryteria?
criginold
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1997
Auto: Chrysler Voygaer
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
    TOP 5 - modele segmentu A czyli mistrzowie w miastach
    Małe samochody o długości do 3,5 metra, z niewielkim promieniem zawracania i małymi silnikami o mocy ok. 70 KM. To właśnie one najlepiej nadają się do jazdy po mieście. Są chętnie wybierane zarówno przez nabywców ...