REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Moje propozycje: - Honda Civic FN2 TypeR - samochód dość twardy u surowy, jednak w pełni wyposażony pod względem komfortu i bezpieczeństwa. Udany silnik z serii K - Ford Focus II ST po lifcie - bardzo dobry 2.5 litrowy silnik Volvo, podatny na modyfikacje, dobre właściwości jezdne,nadaje się pod gaz - Ford Mondeo IV - jeśli ma być dynamiczny też szukałbym wersji z silnikiem 2.5. Ten sam silnik, co w Focusie, tyle że tu więcej miejsca, wyższy komfort. - Honda Accord VIII - tylko ty wyłącznie 2.4, sprawdzona jednostka, słabsze będą zdecydowanie za słabe. Tylko tutaj mocno zbliżysz lub przekroczysz granicę 45 tys. zł. ( Innemu forumowiczowi poleciłem właśnie Accorda tej generacji przy cenie do 32 tys. zł nie sprawdzając rynku. Nie wiedziałem, że aż tak trzymają cenę) - Audi A6 C6 - pod gaz to chyba najlepszy będzie stary 2.4 V6. W tej kasie myślę, że znalazłbyś ładny, dobrze wyposażony egzemplarz. Osobiście szukałbym wersji Sline, z dobrym wyposażeniem. - Saab 9-3 2.8 V6 - to już niezła proca, pierwsza setka w ok. 6s. Miewa problemy z elektroniką. - Renault Laguna III GT - osobiście wybrałbym Coupe bądź Grandtour, silnik 2.0T. Nie wiem, czy nie wolałbym właśnie Grandtour, w GT jest bardzo ładna, a bardziej praktyczna niż Coupe [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yGFh9.html - Volvo S80 - silnik 2.5T, dobry, sprawdzony w samochodach różnych marek.
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=98329
Dobolo napisał(a):-Volvo s80- też bardzo fajny, ale mało o nim opinii jest i nie wiem który silnik byłby do takiego auta dobry(dynamika). Ten 2.5t nawet fajny. Ceny części, eksploatacje- nic nie wiem na ten temat, więc chętnie poczytam.
Dobolo napisał(a):No to 3.2 poogladam ale 4.4 to juz za duzo raczej