Auto gaśnie - astra H

05 Paź 2020, 14:04

Witam! Mam problem z Astrą H 2009 1.6 lpg . Na zimnym silniku obojętnie czy na lpg czy paliwo podczas hamowania zapalają się wszsytkie kontrolki i samochód gaśnie. Jesli jest nierozgrzany nie mogę jechać szybciej niż 120km/h po tym jak się rozgrzeje nie ma problemu. Auto pali od razu . Byłem u 3 mechaników na komputrze błędów nie ma .Wymieniona przepustnica , komputer, cewki ,świece. Nikt nie potrafi tego naprawić .
MaciejP
Nowicjusz

• 05 Paź 2020, 14:31

Można tu zatem wykluczyć układ zasilania paliwem. Przyjrzałbym się układowi dolotowemu wraz z przepływomierzem powietrza.
    MaciejP napisał(a):Na zimnym silniku obojętnie czy na lpg czy paliwo podczas hamowania zapalają się wszsytkie kontrolki i samochód gaśnie.
    Nawet jak hamujesz silnikiem to on gaśnie?
    Jak jest na wolnych obrotach podczas rozgrzewania? Jak pracuje silnik? Jak mu dodasz lekko gazu i obroty spadają to też silnik gaśnie na postoju?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Paź 2020, 07:28

Silnik pracuje równo , po dodaniu gazu podczas spadania obrotów nic się nie dzieje . Samochód gaśnie w momencie mocnego naciśnięcia pedału gazu , wszsytkie kontrolki się zapalają i stop. Muszę wyłączyć auto i przekręcić znowu kluczyk ,żeby odpalić. Od momentu ruszenia mogę jechąc max 120km/h chwilę pozniej i moc wraca. W ostatnim warsztacie wymiony komputer, przepustnice. W dwóch innych zostawiłem auto powiedzieli ,że nie wiedzą co to jest i nic nie zrobili.Problem od ponad roku .
    MaciejP
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wirtualny salon Audi w Warszawie
      Londyn, Paryż, Berlin, Pekin, Istambuł, Moskwa, a teraz Warszawa. Wczoraj, 8 października, przy stołecznym Placu Trzech Krzyży, ruszył pierwszy w naszym kraju ekskluzywny salon Audi City. Audi City wyznacza kierunek, jak ...