REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A jakiego on jest koloru?Vizaci napisał(a):dym który wydala się śmierdzi jakoś specyficznie nie potrafię powiedzieć co tam czuć
z mojej praktyki - wszystkie dajewowate po pierwsze mają problem z zapychaniem się wtryskiwaczy pb . Druga sprawa to odpowiednia i włąściwa emulacja sondy lambda. Czasami jest utracona poprzez brak serwisu instalacji gazowej . przy zatkanych wtryskiwaczy PB lać do zbiornika dodatek STP i męczyć auto na benzynie aż do skutku.Vizaci napisał(a):Dodam jak auto po nocnym postoju pracuje na 2/3 cylindry i gdy dodam mu wiecej gazu to od okolo 2.5 tys obr auto czuc jak chodzi na wszystkie cylindry a gdy obroty spadaja znowu zle chodzi i obroty bardzo szybko spadaja nie po woli i gdy silnik sie zagrzeje i na benzynie dodam mu troszke wiecej gazu to sie dusi caly czas ledwo co ida do gory obroty bo slychac przerywki jakby traktor dopiero po chwili ida obroty rowno do gory to wyglada jakby paliwo nie bylo dostarczane wedlug mnie ale moge sie mylic
Vizaci napisał(a):Ale co miały by zawory do tego skoro na lpg jest dobrze nawet po awaryjnym odpaleniu
bonifacy napisał(a):z mojej praktyki - wszystkie dajewowate po pierwsze mają problem z zapychaniem się wtryskiwaczy pb .
Vizaci napisał(a):Z tego co wymienione zostało to tak:Świece,Kable WN komplet NGK,Filtr paliwa,Filtr Powietrza,Wymienione Wtryskiwacze z Benzyny bez poprawy
Vizaci napisał(a):czujnik powietrza odlaczylem i nic pod kompa nie mam jak sie podpiac i nie znam nikogo takiego kto mialby aldl z programem daewoo ...