Auto klasy C/D do 8-10tyś

04 Lip 2018, 23:41

Cześć! :)
Szukam auta klasy C/D do 8, a gdy znajdzie się coś ciekawego budżet można powiększyć do 10tyś (na samo auto). Szukam auta w miarę bezawaryjnego (w którym prędzej będą padały jakieś drobnostki niż, żeby miał mnie zawieść na jakiejś trasie). Autem chciałbym przebyć trasę we 2 do Luksemburga z dość sporymi bagażami. Wcześniej przebyliśmy ją skodą rapid, pojemność wystarczyła, ale nie chciałbym czegoś sporo mniejszego. Szukam w okolicach Wrocławia, bo jak wiadomo wyjazdy generują tylko większe koszta. Z wymagań, które stawiam to chciałbym, żeby radziło sobie z prędkością autostradową, dało się w miarę swobodnie rozmawiać, klima, centralny i chociaż obie szyby na przodzie elektrycznie sterowane (dwa ostatnie nie są obowiązkowe, ale byłoby miło). Ostatnio miałem okazję przejechać się Citroenem C5, bardzo spodobało mi się to zawieszenie, ale nie wiem czy w tej kwocie mogę liczyć na to auto. Wolę skupić się na stanie niż określonym modelu.
Bardzo prosiłbym o pomoc w doradzaniu modelu, jak i wysyłaniu aukcji to aut wartych uwagi. Aukcje, które przykuły moją uwagę:
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzięki za pomoc!
Poszukiwacz2
Obserwowany

04 Lip 2018, 23:49

1.Ładna ale według mnie handlarz i ten przebieg no trochę w niego wątpie..
2.Trochę sobie woła i też przebieg mało wiarygodny..
3.Tanio..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Lip 2018, 12:44

Rozumiem, przebiegiem nie kieruję się za mocno, jest to ciężkie do udowodnienia, no i dosyć rzadkością prawdziwy przebieg 120tyś km w aucie 15-20letnim. Vectra B, rozumiem że za droga, w jakiej cenie zadbanej szukać? Jaką kwotą musiałbym dysponować, żeby szukać Citroena C5 I przedlift/po? A co myślicie o Nissanie Almera N16? tylko generalnie ciężko znaleźć od prywatnego sprzedawcy w mojej okolicy.
Dwie aukcje do oceny czy warto jechać sprawdzić:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Poszukiwacz2
Obserwowany

07 Lip 2018, 13:53

Almera N16 to kiepskie auto pod względem wytrzymałości/bezawaryjności. C5 do 2004 roku znajdziesz w tym budżecie, ale ogólnie mało jest ogłoszeń tego auta.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

07 Lip 2018, 14:20

Za zadbaną Vectre B osobiście nie dałbym więcej jak 5500-6000zł (wykluczając silnik 1.6).
C5 przedlifta znajdziesz już za 6-7k ale jak przedmówca wspomniał jest mało ogłoszen.
Almera mogła by być ale tylko i wyłącznie od osoby prywatnej która ma ją dłuższy czas.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

07 Lip 2018, 14:38

Ja zamiast Vectry poszukałbym Peugeota 406, lepsza blacha, ogólnie bardzo trwałe, komfortowe auto
[link do oferty na Olx wygasł] - ogłoszenie przykładowe
Curver
Początkujący

Auto: Peugeot 308
Silnik: 1.6 HDi 90KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Paliwo można produkować nawet z wody morskiej
    Naukowcy z Uniwersytetu Stanforda opracowali nowatorską metodę produkcji wodoru z wody morskiej z użyciem energii elektrycznej. Rozpowszechnione dziś elektrolizery wymagają stosowania czystej wody, gdyż woda morska powoduje ...