Auto klasyczne :)

05 Wrz 2019, 15:39

Myślę nad volvo 480, toyota celica V, toyota corolla e9, honda prelude 3, mazda 323f bg możecie mi coś o nich powiedzieć który z tych aut jest najbardziej bezawaryjny i najdłużej przeżyje jeśli się będzie o niego dbało? Tak do około 20k złotych i może być zza granicy
cptlingo
Nowicjusz

Auto: Mazda 323f bg
Silnik: 1.8 V6 133KM

05 Wrz 2019, 19:18

Ja bym poszedł bardziej w serię 200/700/S90 z Volvo ;)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

05 Wrz 2019, 20:15

cptlingo napisał(a):Myślę nad volvo 480, toyota celica V, toyota corolla e9, honda prelude 3, mazda 323f bg możecie mi coś o nich powiedzieć który z tych aut jest najbardziej bezawaryjny i najdłużej przeżyje jeśli się będzie o niego dbało?

Można byłoby Ci coś pomóc ale obawiam się że może być taki sam efekt jak w poprzednim temacie tylko budżet był 50k gdzie autor nie wiedział czego chce albo czy coś chce a do tego polecanie wszystkiego starego z tytułem "Clasic".

Więc musisz nam powiedzieć czego czego chcesz czy fajnej jazdy ale w wygodzie a może w coupe a może ..., czy sam wygląd się liczy...?

Do tego trzeba wytypować auta które rokują trzymanie wartości z fajną jazdą oczywiście może być opcja bez fajnej jazdy :D

Na wstępie:

Jeżeli ma być fajna jazda z ikrą i trzymanie wartości to do odstrzału jest v480, prelude 3m mazda 323 i corolla e9 takie zwykłe kible więc kasa wydana a jazda gówniana.
Jak corollka e9 to opcjonalnie można ją zastąpić e10 1,6 si albo e11 g6r (r trzyma wartość). Połączenie staroci z fajną jazdą i silnikiem ale bez łał.
Prelude kible może jakaś wersja z tych nowszych ale to dalej kibel.
Celica V wersja tylko gti lub CS jest tego trochę w ch. Tu już jest fajna jazda a w przypadku cs to duże koszty ale fajna jazda nawet szybka a do tego wartość idzie w góre.
Mazdy do odpału całkowicie szkoda kasy.

Jak ma być wygodnie i staro tak jak zaproponował Rom33 to jeszcze zastanów się nad lex gs mk1 ponieważ na jego silnik i napęd jest spore zapotrzebowanie. Ogólnie jest to supra mk4 wersja sedan. Czyli już w przyrodzie nie spotykana opcja. Ceny cały czas rosną a do tego robiąc pewien myk można mieć amatorskie tanie upalanie :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Wrz 2019, 21:42

Chodzi mi głównie o wygląd ale jakby umiał się szybko rozpędzać to byłby plus powiem tak mam V6 z mx3 1.8 litra 140km i już mi to daje dużo frajdy, nie wiem dlaczego ale lubie mieć auto które się wyróżnia ale nie w sposób "Ale on musi mieć dużo pieniędzy" tylko że patrzą i widzą niespotykane auto ale też nie auto pokroju wołga czy maluch bo to są totalne klasyki raczej chodzi mi o te auta w latach 80' 90' a pytałem się o to żeby długo żyło jak się o nie dba ponieważ chce kupić jakieś które już będę miał przez wiele lat :)
cptlingo
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 21:49

To celica V będzie ok. Co do cs poniosła mnie fantazja a corolla taka sobie chyba że za mniejszą kasę.
szybki
Moderator - Tuning

05 Wrz 2019, 22:20

Ale ona ma jakieś poważne problemy z rdzą czy takie normalne?
cptlingo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

05 Wrz 2019, 22:27

I czy któraś z aktualnie wystawionych na polskich stronach ma jakiś sens?
cptlingo
Nowicjusz

06 Wrz 2019, 07:46

Co do rdzy celiny to zależy jak była traktowana wcześniej a poszukiwania prowadź w całej eu.
szybki
Moderator - Tuning