Automat do 10 tyś. zł?

01 Wrz 2019, 22:24

Witam,

Jestem na etapie poszukiwania samochodu do 10 tyś. zł. Najbardziej odpowiadałoby mi auto z automatyczną skrzynią biegów i LPG.

Może macie jakieś propozycję lub podpowiedzi jakich aut unikać? A może w ogóle darować sobie automatu w tej kasie?

Chciałbym aby auto w miarę sprawnie przyśpieszało - minimum 12 sek. do 100 km/h.

pozdrawiam
mikon
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

02 Wrz 2019, 08:59

W tej kwocie znajdziesz jakieś BMW e36 lub e46 w gazie z automatem, tylko różnie z koniami bywa więc i na to zwracaj uwagę. Jeżeli chcesz konkrety to podaj lokalizację.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

02 Wrz 2019, 11:32

Marcel2727 napisał(a):W tej kwocie znajdziesz jakieś BMW e36 lub e46 w gazie z automatem, tylko różnie z koniami bywa więc i na to zwracaj uwagę. Jeżeli chcesz konkrety to podaj lokalizację.

Tia z koniami będzie bardzo różnie ... dobre. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2019, 12:42

Marcel2727 napisał(a):Jeżeli chcesz konkrety to podaj lokalizację.

Żory (śląskie) + 100 KM .

Zastanawiam się nad:

1)
[link do oferty na Olx wygasł]

2)

3)

4) bez LPG, może bym założył
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

(kolejność nie jest przypadkowa)

pozdrawiam
mikon
Nowicjusz

02 Wrz 2019, 13:22

Mikon tak może zacznijmy o co Ci chodzi...bo nie jesteś w stanie uzbierać kasy na auto a wstawiasz kibla bmw do tego potem dokładasz swifta który w tym zestawieniu pasuje jak pięść do nosa...
szybki
Moderator - Tuning

02 Wrz 2019, 13:59

BMW okej, ale to kombi. (chyba, że Ci to nie przeszkadza i chcesz mieć sporo miejsca) Peżotka to auto rodzinne, mało konia i dokładasz do gazu. Suzuki to nieporozumienie. Hyundai jest najlepszy z tych wszystkich aut.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...
    Bolid R.S.17 Renault Sport Formula One Team
    Zespół Renault Sport Formula One zaprosił do Londynu przedstawicieli międzynarodowych mediów i swoich partnerów na premierę bolidu R.S.17, w którym kierowcy zespołu będą ścigać się w nadchodzącym ...

02 Wrz 2019, 14:30

szybki napisał(a):Mikon tak może zacznijmy o co Ci chodzi...

jestem osobą niepełnosprawną i łatwiej mi się jeździ automatem niż manualem - dlatego wolałbym automat, chociaż jak przeglądam ogłoszenia, to pewnie skończy się na manualu.

szybki napisał(a):bo nie jesteś w stanie uzbierać kasy na auto

dlatego w pierwszym poście pytałem czy warto za taką kasę szukać automata ;)

szybki napisał(a): kibla bmw

w sensie szrot/gruz ? widzę duży przebieg, ale podejrzewam, ze 90% aut na Polskim rynku ma podobny przebieg (nie mylić z tym, co pokazuje licznik).

szybki napisał(a): dokładasz swifta który w tym zestawieniu pasuje jak pięść do nosa

To tylko propozycja ;) na razie nie potrafię znaleźć w sieci jak ten Swift się spisuje tzn. jaka tam jest skrzynia, jakie ma przyśpieszenie i spalanie.
Wiem jedynie, ze nie jest polecane gazowanie Swifta.

pozdrawiam
mikon
Nowicjusz

02 Wrz 2019, 15:24

Źle zrozumiałeś. Chodzi nie o przebieg, nie o automat tylko o konkretne auta. Szukaj czegoś nie premium i ze zwykłym automatem.

Więc spokojnie może być vw, seat, opel, ford, toyota, honda...itp.
szybki
Moderator - Tuning

02 Wrz 2019, 16:33

Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Wrz 2019, 22:17

Volvo bardzo ładne,ja bym się bliżej zainteresował :ok:

A może..?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

02 Wrz 2019, 22:36

Takie sobie auto i nie na długo biorąc pod uwagę te rude szmule po lewej stronie i purchlaki po prawej. Mimo, że jakoś bardzo dużo nie przejechało jest już starociem i poza koniami (w sumie to jedyny i nie taki zły powód, by to auto wybrać) to lepiej wziąć coś innego lub trochę dołożyć.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Wrz 2019, 22:55

Marcel2727 napisał(a):Mimo, że jakoś bardzo dużo nie przejechało jest już starociem

No tak po raz kolejny wygrał rocznik ehh.. :roll:

Marcel2727 napisał(a):biorąc pod uwagę te rude szmule po lewej stronie i purchlaki po prawej.

Zostanie Ci budżet na zrobienie tego..

Ale ok nie było tematu..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

03 Wrz 2019, 08:02

szybki napisał(a):Szukaj czegoś nie premium i ze zwykłym automatem.
Więc spokojnie może być vw, seat, opel, ford, toyota, honda...itp.

Szukam, szukam i tak już dwa miesiące ;)

Marcel2727 dzięki za propozycję.

Barol napisał(a):Volvo bardzo ładne,ja bym się bliżej zainteresował

Volvo mi się podoba, ale myślałem maksymalnie S40. Nie chce dużego gabarytowo auta, bo jako osoba niepełnosprawna zależy mi, abym mógł "wszędzie" zaparkować. No i w Volvo, z tego co wiem, to jedynie silnik 2.4 toleruje gaz, inne silniki grymaszą z gazem.

Saaba rozważam, jednak bardziej mi się podoba ten nowszy 9-3, chociaż ten 900 podobno lepszy konstrukcyjnie.
mikon
Nowicjusz

03 Wrz 2019, 09:36

Saab jest ciekawy, jeśli chodzi o konie, bo one Ci wystarczą zdecydowanie i stan jest akceptowalny tylko auto trochę jest już zjadane przez rudą... więc przemyśl czy chcesz jeszcze dopłacać, a nie poszukać czegoś innego. Zakup nie będzie zły.

Jeśli chcesz wszędzie zaparkować to pozostaje miejskie nadwozie typu Corsa czy W168, ale one koni na pewno mieć nie będą i czujniki/kamera cofania też dużo dadzą. Ewentualnie kompakt, chociaż z czego to widziałem to jedyne miejsce, by wcisnąć butlę w czymś takim jest bagażnik.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Wrz 2019, 12:43

Marcel co Ty za farmazony wypisujesz? O jakie Ci konie chodzi? Przestań pisać te głupoty bo tego nawet czytać się nie da. Jest napisany budżet który oznacza że kogoś nie stać na włożenie drugie tyle w naprawy...a Ty w saabie o koniach, w bmw o koniach polecasz a6c5 i to 1,8t w automacie więc albo się zastanów co piszesz albo nie pisz. Chyba że autor tematu jest bogaty a kwota 10k to taka fanaberia...
szybki
Moderator - Tuning