AUTO KOMIS GROSZEWSKI włocławek

31 Lip 2012, 18:28

czy moze ktoś dokonał juz zakupu jakiegoś auto w tym komisie i moze podzielic sie opinią o nim ? AUTO KOMIS GROSZEWSKI - włocławek ?

jesli nikt nie kupywał w tym komisie auta to moze jest ktos z włocławka kto pomoze mi w obejrzeniu i ocenie auta
[link do oferty na Allegro wygasł]
nico720
Nowicjusz

03 Cze 2015, 12:37

[Treść postu została usunięta]
Gość76454

16 Lut 2017, 15:20

Kolega ma rację teraz po za oficjalną stroną przedają na allegro.
Niki to: auto-groszek i city-cars a telefony 576-744-294 lub 515-484-610 bo na otomoto
widocznie się skończyli. Panowie dość aroganccy i nie lubiący jak klient interesuje się historią auta.
Zigo75
Nowicjusz

Zdjęcia: 11
Prawo jazdy: 31 05 1993
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Lut 2017, 22:27

Gość76454

27 Lut 2017, 21:53

Jak interesujesz się historia to poczytaj książki.
RAFI80
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1999
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: toyota

28 Lut 2017, 14:17

Gość76454

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...

03 Mar 2017, 23:00

Jak otoMoto ich olało ???
RAFI80
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1999
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: toyota

18 Lis 2018, 23:55

Witam,nie zgodze się z opinią negatywną tego komisu ponieważ znam osobiście właściciela i kupiłem już nie jedno auto. z każdego jestem zadowolony a ktoś jak nie jest zadowolony to niech kupi nowy, ludzie kochani przecież za granica nikt nie jest głupi i dobrego auta nie odda po wymianie rozrządu czy jakies zużytej części.więc po kupnie auta używanego trzeba te rzeczy wymienić. pozdrawiam
ola11
Obserwowany

13 Lut 2019, 11:46

Kupiłem tam miesiąc temu francuskie auto.
Wg mnie przebieg atrakcyjny i potwierdzony, więc co do przebiegu, w moim aucie, jestem przekonany.
Z auta jestem ogólnie zadowolony, nie mniej wyposażenie auta odbiega nieco od tego co było w ogłoszeniu, choćby brak tempomatu, czego niestety nie dopatrzyłem. Byłem z autem u swojego diagnosty, który jest pedantem i stwierdził, że stan auta jest dobry, choć oczywiście nie jest to "igła", jak w ogłoszeniu. Auto niestety miało niedziałającą wycieraczkę przednią i drobną ryskę na szybie. Podsumowując, jeżdżę miesiąc i ogólnie jestem zadowolony, niemniej, na samo ogłoszenie trzeba patrzeć z umiarkowanym dystansem, ale dotyczy to tak naprawdę wszystkich komisów i ogólnie używanych rzeczy.
araz1
Nowicjusz

27 Mar 2020, 16:47

Witam,nie zgodze się z opinią negatywną tego komisu ponieważ znam osobiście właściciela i kupiłem już nie jedno auto. z każdego jestem zadowolony a ktoś jak nie jest zadowolony to niech kupi nowy, ludzie kochani przecież za granica nikt nie jest głupi i dobrego auta nie odda po wymianie rozrządu czy jakies zużytej części.więc po kupnie auta używanego trzeba te rzeczy wymienić. pozdrawiam ola11
araz1
Nowicjusz

14 Cze 2020, 23:14

Paweł Osiński
Podstawa prawna:
ustawa z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz.U. z 2016 r. poz. 922).

Jakie kary grożą administratorowi danych
Przestępstwa z art. 49–54a ustawy o ochronie danych osobowych są ścigane z urzędu, z oskarżenia publicznego, co oznacza, że wola pokrzywdzonego nie jest istotna dla działania organów wymiaru sprawiedliwości. W dobie masowego przetwarzania danych przez niezliczone grono podmiotów o przestępstwo choćby nieumyślne jest bardzo łatwo. Skazany na mocy ustawy będzie figurował w Krajowym Rejestrze Karnym. Może to bardzo skomplikować sytuację zarówno zawodową, jak i osobistą (np. przedsiębiorcy). Kodeks karny dla niżej opisanych przestępstw przewiduje 5-letni okres przedawnienia – ustania karalności – liczony od daty popełnienia występku.

Dolegliwość samych kar przewidziana w ustawie jest zróżnicowana: od kary grzywny, poprzez karę ograniczenia wolności, na karze pozbawienia wolności kończąc, w wymiarze od jednego roku do trzech lat (maksymalna kara przewidziana jest za przestępstwo na danych wrażliwych). Wyjaśnienia wymaga kwestia kary grzywny. W powszechnej opinii może być ona bardzo wysoka i nałożona przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Za taki stan rzeczy odpowiadają – nie tylko – ale przede wszystkim nieuczciwi przedsiębiorcy oferujący odpłatne usługi z zakresu ochrony danych osobowych i rozpowszechniający tego typu nieprawdziwe informacje zawarte przy okazji oferowania swoich usług w Internecie.

Uwaga
Kary przewidziane za przestępstwa w ustawie o ochronie danych osobowych może wymierzyć jedynie sąd.

GIODO może nałożyć grzywnę tylko i wyłącznie w celu wyegzekwowania na zobowiązanym wykonanie decyzji administracyjnej. Innymi słowy, GIODO decyzją administracyjną nakazuje stronie postępowania konkretne działanie. W przypadku niezastosowania się strony do tak nałożonego obowiązku może doprowadzić do nałożenia grzywny w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Nie ma to jednak żadnego związku z karą grzywny za przestępstwo, do której nałożenia upoważniony jest jedynie sąd.

Za jakie działania grozi odpowiedzialność karna
1. Bezprawne przetwarzanie danych osobowych
Przestępstwo umyślne określone w art. 49 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych w brzmieniu „kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne, albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2” wskazuje na dwie zasadnicze cechy.

Pierwszą z nich jest konieczność przetwarzania danych w zbiorze (ustawowa definicja zbioru znajduje się w art. 7 ustawy). Drugą cechą jest „niedopuszczalność przetwarzania” albo „dopuszczalność, ale przez kogoś nieuprawnionego”. Żeby stwierdzić, czy przetwarzanie jest w ogóle dopuszczalne, należy dokonać kolejnego odesłania do ustawy, tj. do art. 23, który wymienia pięć przesłanek niezależnych dopuszczających przetwarzanie. Zasadniczo legitymowanie się jedną z nich przez administratora jest wystarczające do stwierdzenia dopuszczalności przetwarzania. Jeśli przetwarzamy dane wrażliwe, to pomimo ogólnego zakazu przetwarzania danych art. 27 wskazuje na katalog przesłanek dopuszczających.

Osobą nieuprawnioną do przetwarzania będzie ktoś, kto nie ma stosownego upoważnienia nadanego przez administratora do przetwarzania danych w tym konkretnym zbiorze. Kwalifikowaną postać przestępstwa zagrożoną karą do trzech lat pozbawienia wolności mają wyżej wymienione czyny na danych wrażliwych.
araz1
Nowicjusz

20 Cze 2020, 17:42

Szukałam niedużego autka do miasta, to miał być mój pierwszy samochód, więc nie było mowy o czymś nowym, bo którego studenta na to stać. Przyznaję, że byłam sceptycznie nastawiona do auta, ale jak się okazało niepotrzebnie. Bardzo duży wybór i kompetentna, pomocna obsługa. Na wszelki wypadek miałam kogoś swojego do pomocy, ale nikt tam nie próbował mnie oszukać, obstawa nie była potrzebna. bardzo miła i profesjonalna obsługa, nie zaniżają ceny kupowanego auta, jestem bardzo zadowolona i polecam innym.
araz1
Nowicjusz

07 Lip 2020, 17:09

Drodzy Państwo, w dniu wczorajszym zakupiłam samochód w tej firmie. Jestem mile zaskoczona obsługą oraz podejściem do klienta, a co za tym idzie ogromne pokłony dla właścicieila. za zaangażowanie, cierpliwość, rzetelność i pomoc w dobraniu właściwego auta. Byliśmy w placówce dwukrotnie i pomimo odległości jaką musieliśmy pokonać serdecznie polecam właśnie tego Pana do pomocy i wyboru samochodu. Zwracam się uprzejmie do firmy o takich pracowników powinno się dbać i zabiegać tak więc gratulacje. Również muszę wspomnieć o Panu, z którym miałam przyjemność wracać z oględzin w moim sprawdzonym warsztacie samochodowym (przepraszam, nie zapamiętałam imienia) za profesjonalne, szybkie i uprzejme załatwienie formalności związanych z wizytą w ASO. Pana młodego , z którym podpisywaliśmy umowę kupna samochodu również zasługuje na 5 z plusem, miło, dokładnie i konkretnie, a do tego w sympatycznej atmosferze. Dzięki tej obsłudze mogę śmiało wydać bardzo pozytywną opinię, samochód zgodny z opisem oraz wartościami technicznymi zawartymi w ogłoszeniu Auta. Wszystko dopięte na ostatni guzik, nie czułam się jak w markecie "byle wziąć i byle szybciej", nie było wciskania na siłę jak u przeciętnego "handlarza". Cierpliwość Pana Anatolija i całokształt obsługi oceniam bardzo wysoko. Polecam.
araz1
Nowicjusz