Wymiana fotela jedno na dwuosobowy, dokument dla OSKP

06 Lip 2020, 16:43

Witam
Czy są jakieś listy miejsc dla Trójmiasta gdzie taki dokument, po sprawdzeniu poprawności montażu fotela, otrzymam dla Okręgowej Stacji Kontroli aby zmianę wprowadzić do dowodu rejestracyjnego?
muniekgd
Nowicjusz

06 Lip 2020, 17:40

Możesz napisać co to jest za pojazd... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Lip 2020, 20:13

Jest to VW Transportet 4 z 1997 roku
muniekgd
Nowicjusz

06 Lip 2020, 20:29

muniekgd napisał(a):Jest to VW Transportet
Podejrzewam ale pewny nie jestem ze jest to samochod ciężarowy.Na dokonane zmiany bedziesz musiał mieć fakturę z warsztatu który ma w zakresie swojej działalności zakres PKD 45.20Z. To starczało kiedy ja jeszcze pracowałem i przechodziło bez problemu.Jednak minęło juz 3 lata jak jestem na emeryturze i calkiem mozliwe ze w tym temacie nastąpiły zmiany.Znalazlem takie coś a mianowicie DZ.U. poz.2560 z dnia 31.12.2019r który dotyczy wlaśnie takich zmian.Wg.mnie najlepiej bedzie jak udasz się na OSKP i tam porozmawiasz z kumatym diagnostą.Myślę ze powinien Ci wytłumaczyć co musisz zrobić zeby to wszystko przeszło w WK....
Ps. To siedzenie musi być zamontowane-umocowane w fabrycznych punktach podlogi bo inaczej to lipa.To samo dotyczy pasów bezpieczeństwa.... :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

08 Lip 2020, 14:56

Jestem świeżo po zderzeniu z absurdem, informacja z trzech stacji kontroli. Więc od stycznia tego roku nie można wprowadzić zmiany w liczbie miejsc siedzących w busie zarejestrowanym jako ciężarowy. Można to zrobić zmieniając status pojazdu na osobowy po zdemontowaniu ściany, ale w świetle przepisów przewożenie np. stolarki okiennej będzie zabronione ze względu na odsłonięty fotel kierowcy i pasażerów. Czyli kwadratura koła. Takie busy z trzema miejscami są dopuszczone do ruchu, mimo tego w tym przypadku nie da rady.
muniekgd
Nowicjusz

08 Lip 2020, 15:07

muniekgd napisał(a): Czyli kwadratura koła.
Można to tak ująć...Ja mówię że to absurd rodem Made in Poland... :!: :!: :!: Trawiłem ten absurd przez 15 lat ... :!: :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...
    Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...