Poszukuję auta które będzie mi służyć przy dojazdach do pracy oraz szkoły (studia zaoczne). Interesują mnie samochody kompaktowe (2/3 drzwi) w zakresie cenowym do 10tys. zł. Silnik powinien łączyć dynamikę z ekonomią, dlatego w grę wchodzi benzyna + LPG o pojemności 1.6 - 1.8 i mocy 100 - 120 KM.
Wśród szerokiej oferty na rynku motoryzacyjnym najbardziej skłaniam się do 4 modeli: - Ford Focus Mk I - Opel Astra II - VW Golf IV (niestety w tej cenie głównie silniki 1.4) - Audi A3
Proszę o opinie na temat zaproponowanych przeze mnie modeli pod względem: ekonomii,niezawodności oraz kosztów eksploatacji i części zamiennych. Focus i Astra są tańszymi samochodami od Golfa i Audi. Co będzie lepszym wyborem: Focus/Astra 2000r. czy Audi A3 1996r. ? Jestem otwarty na propozycję, wiec rozważę też inne pomysły "forumowiczów".
Niekoniecznie,gdyby to był diesle to owszem tak z racji samego wieku samochodów,natomiast w benzynie jeżeli trafisz na zadbany model,to nie ma się czego obawiać. Z wyżej wymienionych Astra II wydaje się dobrym wyborem,ponieważ Focus mk 1 to nic innego jak rdza i korozja na progach.
Dobre samochody wybrałeś. W Golfach to min. 1.6 w benzynie. Poogladaj wszystkie i zobacz w którym najlepiej sie czujesz. W Oplu i Fordzie uwaga na rdze.
Golf IV 1.6 PB jest całkiem udany, więc nie wiem skąd ta niechęć. W starego diesela bym się nie pchał, o ile to nie jest pewniak. Astra II jest najtańsza w kupnie i eksploatacji. Golf IV jest uniwersalny. Focus I podobno rdzewieje, ale jak ktoś naprawdę zaniedba auto, poza tym świetnie się prowadzi. A3 to taki droższy Golf.
Jak warsztaty w Polsce zamawiają części? Mimo, iż rośnie liczba warsztatów z dostępem do szerokopasmowego Internetu oraz tych wyposażających swoich pracowników w urządzenia mobilne, wykorzystanie globalnej sieci do celów biznesowych jest niewielkie. ...
Renault Twizy w Łazienkach Królewskich Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...
Dobre, zadbane A3 do 10 tys zł? Szczerze wątpię, te auta trzymają cenę jak ch...a. Ja Ci polecam Focusa do 10 tys masz większą szansę znaleźć coś zadbanego. Ewentualnie Golf lub Astra ale z Golfem też może być ciężko znaleźć zadbany egzemplarz
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.