REKLAMA
Witajcie
Zacznijmy od podstaw. Poszukuję auta z silnikiem benzynowym, jak ktoś trafnie kiedyś na forum ujął: "Gaz do zapalniczek, ropa do traktora, a benzyna do samochodów"
Nie potrzebuję super V8 i 300KM pod maską ale sensownego i trwałego 4cylidrowca z małą dawką mocy do wyprzedzania.
Od pewnego czasu moim autem marzeń jest BMW E46 w wersji 1.9 118KM, lecz od niedawna nasunęło mi się inne auto. Jest to Opel Astra G z silnikiem dość popularnym 1.6 16V 101KM.
Zacznijmy od podstaw. Poszukuję auta z silnikiem benzynowym, jak ktoś trafnie kiedyś na forum ujął: "Gaz do zapalniczek, ropa do traktora, a benzyna do samochodów"
Nie potrzebuję super V8 i 300KM pod maską ale sensownego i trwałego 4cylidrowca z małą dawką mocy do wyprzedzania.
Od pewnego czasu moim autem marzeń jest BMW E46 w wersji 1.9 118KM, lecz od niedawna nasunęło mi się inne auto. Jest to Opel Astra G z silnikiem dość popularnym 1.6 16V 101KM.
Więc zrobiło się małe starcie...
Z mojej wiedzy wiem tyle, że części do Opla są o niebo tańsze, ale jak auta sprawują się pod względem awaryjności? Znajomy ma E46 to miał trochę z nią problemów od czasu kupna. Np. cieknący płyn chłodniczy czy raz działający, a raz nie centralny zamek. Z oplem miałem styczność ale w wersji F i można było śmiało powiedzieć, że fajnie się nim jeździło. Ale czy zostało to w nowszym modelu generacji G?
Tutaj chciałbym szczere wypowiedzi osób, które posiadały takowe auto lub miały z nimi dość dużą styczność pod względem jazd i napraw.
Oba auta są ładne, ale wiadomo że za BMW będę musiał dać o 3-4tys. więcej aby nabyć ładniejszy egzemplarz.
Czekam na wasze porady, pozdrawiam luqkash