REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mateuszf napisał(a):BMW to auto na pewno dużo bardziej prestiżowe i moim zdaniem ładniejsze i z 'smaczkiem', Opel wiadomo części bd miał tańsze. Mój znajomy ma taka Bm`ke od 2 lat i poza podstawowymi kosztami serwisowania nie dokladał do niej nic. Drugą sprawą jest napęd, moim zdaniem tylne koła służą do napędzania a przednie do skręcania i nie powinno być inaczej. Napęd RWD na pewno sprawia dużo frajdy ale dla początkującego może być groźny w zimie.
czempion napisał(a):to porownanie tych samochodow jak dla mnie nie ma sensu, zwlaszcza ze dobrze wiesz co je poroznia, porownujesz samochody z innych segmentow, innych polek, przedzialow cenowych i osiagow, zeby kupic porzadna e46 trzeba wedlug mnie wydac te 17/18tys zl, a opelka kupisz za mniej niz 10tys , jesli chodzi ci o opinie to astra g to dobry samochod ( bylo pisane o nim na forum juz wielokrotnie) ocynk blacha, dobre silniki 8v do gazu, jak diesel to 1.7 od isuzu, ludzie narzekaja na kiepskie wykoczenie wnetrza - slabe plastiki, auto godne polecenia produkowane w pl wiec krajowych jezdzi sporo, na pewno latwiej bedzie znalezc zadbane niz bmw, ktore z tym silniczkiem slabo bedzie jechalo, bardzo slabo
czempion napisał(a):ocynk blacha