Auto lekko sportowy wygląd do 15tys zł

09 Lip 2012, 07:48

Odrzuciłeś Civica VII i hyundaia to szukaj Astry Bertone, ja bym szczerze wolała dwa pierwsze :D
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

09 Lip 2012, 11:01

Oto lista potencjalnych aut które przeglądałem . Wybierzcie po 2,3 auta na których warto się skupić i na nie zainwestować.:
1.Audi A3 auta ładne ale drogie 15 tys dac za 99 r ...
2.Fiat Stilo a może Grande Punto? w przystępnej cenie i nie skomplikowane auto ;)
3.Ford Focus ,albo Fiesta Mk6 5,6 letnie koło 10 tys stoją.
4.Honda Civic no wiele osob już proponowało , ale za 15 to głownie same pudełka . Porządna to grubo powyżej 20 tys i ogolnie auto mnie jakoś wizualnie nie przekonuje .
5.Opel Astra a może jednak te ople nie są takie złe ? pokusić się i coś znaleść. III jest raczej poza moim zasięgiem finansowym ,a II to tak nie bardzo. Bertone wersja jest ciekawa może więcej coś o niej powiecie?
6.Peugeot 206,307 jedne z najpiękniejszych aut...i to chyba na tyle .Za wiele dobrego nie słyszałem o nich jeśli chodzi o sprawy techniczne .
7.Renault Megane II kolejne auta z serii "daruj sobie" ale coś w sobie mają troche ich jexdzi po ulicach więc aż takie padaki moze nie są:)
8.Seat Ibiza , Leon auta mniej popularne przynajmniej w moich okolicach ,więc dajcie więcej info o tych hiszpanach:)
9.VW Golf 4 1.9 w dieslu igła. Kumpel ma więc mogłem się przekonać i pojeździć .Od3 lat nic nie wkładał w niego poważnych wkładów finansowych a duzo jeździ .Dla mnie jednak faworyt . Żeby było ciekawiej jest przecież jeszcze polo auto też godne uwagi.

Czekam teraz na wasze opinie ,sugestie i wskazówki co do doboru . Niezmiernie będę wdzięczny za każda opinie .
chelsea121
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 05 2009
Auto: Cinquecento

10 Lip 2012, 10:49

To jak pomorze ktoś ? każdą opinię wezmę pod uwage
chelsea121
Nowicjusz

11 Lip 2012, 20:02

czesc, chce sprzedac swoja honde, przyszla ochota na cos mocniejszego, cena w porownaniu do pieniedzy ktore w nia wladowalem, jak za darmo, majac 21 lat marzylem o czyms takim :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
auto pewne , zadbane i bez żadnych wałków
jakby co dzwon do mnie, udziele wszelkich informacji
piotr83
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 1983
Auto: honda civic

11 Lip 2012, 20:12

Z tej listy to bym wybrał Megankę, lub ewentualnie Focusa.
Mocno bym rozważył Hyundaia Coupe.
VW i Audi będą starsze o kilka lat od tych aut, a jak kupisz w dieslu to i przebieg będzie o conajmniej kilkadziesiąt jak nie kilkaset tys km więcej.
Ja bym stare i klocowate VW jednak odpuścił.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

11 Lip 2012, 21:24

Auto nie dla mnie za duże i nie te ksztalty ;) silnika też nie chce nie wiadomo jakiego smoka.Poszukuje raczej bardziej ekonomicznego auta .
chelsea121
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy luksusowe SUV-y mogą być ekologiczne?
    Jeszcze dekadę temu aspekt ekologii w segmencie samochodów klasy premium nie był brany przez producentów pod uwagę tak mocno, jak w chwili obecnej. Co więcej, samochody luksusowe produkowane dzisiaj mogą poszczycić ...

11 Lip 2012, 21:28

w gusta trudno trafic :) co do ekonomi nie jest zle, jadac trybem dziadka na trasie zszedlem do 7litrow :)
piotr83
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 04 1983
Auto: honda civic

11 Lip 2012, 21:36

No więc pozostali mi 4 kandydaci na których się skupie w poszukiwaniu . Meganka II jest moim faworytem ma coś w sobie skubaniec;) Hyundaia Coupe tez biore poważnie pod uwagę . Strasznie mnie kusi opel astra kabriolet ...jak szaleć to szaleć ,ale małe przekonanie co do opli .
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] takie opelki ogladalem ;) co o nich sadzicie?
chelsea121
Nowicjusz

11 Lip 2012, 23:17

A co z Mitsubishi Galant? Silnik oczywiście V6.
freezoneq
Nowicjusz

Auto: a4 b5 avant

12 Lip 2012, 03:22

Astra II jak najbardziej tak tylko cabrio moim zdaniem dobre jest tylko na lato.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2012, 09:27

Ja bym brał coś francuskiego.
Renault Megane II czy Peugeot 206(bo 307 to jednak taki vanik zbyt sportowy nie jest choć zawieszenie pozwala na wiele, niestety kosztem komfortu).
Prosta konstrukcja, trwała mechanika w przeciwieństwie do japończyków czy Astry II świetne zabezpieczenia antykorozyjne i wyższy poziom bezpieczeństwa.
206 jak to Peugeot ma świetny układ jezdny-ostry, sztywny a w sytuacjach granicznych nie wyjeżdża przodem a zarzuca tyłem jakby był tylnonapędówką .
Od siebie polecę CLK, jeżdżę jego podstawą mechaniczną już 8 lat i zdecydowanie mogę polecic, samochód bardzo dobrze wyważony który potrafi dać sporo frajdy z prowadzenia no i trwałość mechaniczna- w porównaniu do tych Renówe, VW czy Hond-bezkonkurencyjna.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Lip 2012, 14:35

Galant wg nie wchodzi w grę. Za 10 tys rocznik 98-00 masakra to juz bym wolal fieste 2005 rok za 10tys:0
chelsea121
Nowicjusz

12 Lip 2012, 14:41

Kolego na CLK to trzeba ładne pieniądze wyłożyć ;) ja mam do dyspozycji 10-15tys . Po tych licznych komentarzach i wpisach na czoło wysuwa się Meganka II :)) Nie tuzinkowy wygląd a zarazem elegancja ma coś w sobie ;)
chelsea121
Nowicjusz