REKLAMA
Witam,
Poszukuje jakiegoś samochodu z instalacją LPG (max 26-27tys zł) lub pod instalacje LPG (max 23-24tys zł). Jestem z Włocławka Kujawsko Pomorskie auto może być w promieniu 200km od mojej miejscowości.
Najlepiej żeby było zarejestrowane w Polsce bo dużo się naczytałem o tych plastikowych tablicach itp.
Auto głównie do miasta, może 2 razy do roku jakaś dłuższa trasa. Problem jest w tym, że nie mam zielonego pojęcia jakie auto chce . Na pewno odpada kombi, coupe i inne 3 drzwiowe, kabriolety itp.
Samochód musi być w miarę cichy i nie kosztowny w eksploatacji i ewentualnych naprawach. Najlepiej z jakimś dobrym niezawodnym silnikiem. Maksymalny poziom spalania LPG jaki jest dla mnie do zaakceptowania to ok. 13-14l w mieście.
Mam kilka koncepcji ale nie wiem którą wybrać.
Myślałem nad jakimś SUVem np. toyota rav4 II 2.0 150KM ale boje się tego, że auto będzie już dosyć stare (2000-2004 roczniki), przez co i wysłużone.
Bo szczerze podobają mi się SUVy ze względu że są po prostu wyższe od innych aut.
Myślałem też nad nieco innymi mniejszymi autami np.
kia ceed 1.4/1.6 po lifcie
ford focus 1.6
chevrolet cruze tylko nie wiem jak silnik 1.6 daje rade z LPG bo wiem, że mają niektóre utwardzoną głowicę ale czy to faktycznie przyniosło efekt
citroen c4
honda accord 2.0 Vii
no i renault megane III 1.6
No i się zastanawiam czy polecieć na jakiegoś SUVa 12letniego czy kupić jakiś młodszy samochód powiedźmy 2008+ Tak jak mówiłem czy to będzie silnik 1.6 czy 2.4 nie ma znaczenia byle by części mnie nie zabiły kosztami, żeby był w miarę bezawaryjny i spalanie mieściło się w przedziale do 13-14l.
Pozdrawiam