Auto małe do 5000zł

10 Lis 2019, 17:21

Cześć,
Chcę kupić tanie auto głównie do miasta, trasa rzadziej, może raz na miesiąc, raz czy dwa do roku większy wyjazd nad jezioro. Raczej dla jednej osoby. Z priorytetów żeby było ekonomiczne (z gazem), nie psuło się za często, a jak się zdarzy żeby na części nie wydać majątku.
Fajnie gdyby miało klimatyzację, wspomaganie, szyby elektryczne z przodu. Wolę 5 drzwiowe ale 3 drzwiowe też rozważę, tym bardziej, że skłaniam się ku mniejszym autom.
Zastanawiałem się nad punto II, pandą, vw polo, golfem, civiciem VI, audi a3 yarisem itp.
Obecnie zastanawiam się nad tym golfem: [link do oferty na Olx wygasł]

Czy mógłbym prosić o waszą opinię oraz podesłanie ewentualnie ogłoszeń z Łomży, Ostrołęki,Białegostoku, Warszawy i okolic?

Mam na to 5000zł, nie ukrywam że cieszyłbym się jakby udało się kupić taniej, bo wiadomo, zawsze coś trzeba dołożyć po kupnie więc jakby te drobne naprawy też zmieścił się w podanym budżecie byłoby super.

Pozdrawiam
michab
Nowicjusz

10 Lis 2019, 18:12

michab napisał(a):Mam na to 5000zł, nie ukrywam że cieszyłbym się jakby udało się kupić taniej, bo wiadomo, zawsze coś trzeba dołożyć po kupnie więc jakby te drobne naprawy też zmieścił się w podanym budżecie byłoby super.

Czyli reasumując na samo auto masz max 4000zł.

michab napisał(a):Zastanawiałem się nad punto II, pandą, vw polo, golfem, civiciem VI, audi a3 yarisem itp.

Panda a A3 to trochę przepaść..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lis 2019, 18:56

Ale kupić można oba. Mam, nie mam, jak będzie fajne auto to mogę dać te 5000
michab
Nowicjusz

10 Lis 2019, 19:39

Golf z linku od handlarza więc rewelacji za te pieniądze bym się nie spodziewał..

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - sprzedający wygląda na takiego co wie co sprzedaje.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - oczywiście jeśli przebieg nie jest Ci straszny..
[link do oferty na Olx wygasł] - od nowości w jednej rodzinie tylko obstawiam że gaz jest 12letni..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Lis 2019, 21:50

Barol napisał(a):sprzedający wygląda na takiego co wie co sprzedaje.

Oo bardzo dobrze wie co sprzedaje :ok:
Tak patrzę na zdjęcia tego auta pod maską i tak właściwie nie wiem co tam jest :shock:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Lis 2019, 14:53

Getz nawet mi się podoba, nie wiem tylko jak z jego gabarytami w porównaniu np z takim golfem. Czy z kolei nie będzie on trochę za mały, uciążliwy w razie dłuższej trasy.
Toyota fajna, spróbuję zadzwonić do właściciela. Szkoda że bez klimy.
michab
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterka Lexusa – to musisz o nich wiedzieć
    To musiało nastąpić. Kamery najpierw trafiły do naszych samochodów, by ułatwiać parkowanie i wspomagać działanie systemów bezpieczeństwa, a teraz zaczynają zastępować klasyczne lusterka. Kluczową rolę w tej ...

11 Lis 2019, 16:49

michab napisał(a):Toyota fajna, spróbuję zadzwonić do właściciela. Szkoda że bez klimy.

Ale janie napisałem tak dla jajec post wyżej tylko wejdź sobie na googla wpisz hasło corolla e11 silnik i porównaj obrazy do tego co masz w ogłoszeniu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

12 Lis 2019, 10:52

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A ta honda? Od handlarza ale mam blisko w miarę.
michab
Nowicjusz

12 Lis 2019, 11:44

Przednia lampa od strony pasażera widać że była wymieniana i tylne nadkola już powoli lecą a sam komis nie ma zbytnio dobrych opinii.
Barol
Awatar użytkownika