Auto max 12 tys. - czego szukać?

19 Lip 2010, 20:53

Witam!

Otóż rozglądam się za nowym autem.
W tej chwili od marca jeżdżę Kadettem 1.6.

Wymagania?
- Autko ma być ekonomiczne (spalanie max. 8-9 l)
- Ma mieć możliwie duży bagażnik (chociaż wolałbym, żeby to nie było kombi) - musi się tam zmieścić parę gitar i 2 wzmacniacze gitarowe, do tego walizka z efektami :) Ale wykorzystać mogę też siedzenia z tyłu.
- Pojemność silnika nie więcej niż 1.8 - ze względu na OC.
- Bardzo mile widziana klimatyzacja!
- Mała awaryjność!
- Tanie części!

Auto ma służyć do jazdy między miastami Górnego Śląska :) I czasami na trasy 200-300 kilometrowe.

I jeszcze jedno: 12 tysięcy to MAXIMUM - a więc w 12 tysiącach muszę się zmieścić z wszystkimi opłatami np. związanymi z rejestracją samochodu. Fajnie, jakby zostało jeszcze 800 zł na OC :)

Co mam na oku?
Opel Astra (np. [link do oferty na Allegro wygasł] ), Skoda Octavia (np. [link do oferty na Allegro wygasł] ), Alfa Romeo 156 ([link do oferty na Allegro wygasł] ), Volvo S40 ([link do oferty na Allegro wygasł] ) (Adresy aukcji bez większego "szperania" - podałem pierwsze lepsze w podanej cenie, które by mnie interesowały) - co jeszcze możecie polecić? Co mam mieć na oku, a o czym całkiem zapomnieć?

Pozdrawiam!
Wojtek
Ostatnio edytowany przez voytek77, 19 Lip 2010, 21:07, edytowano w sumie 1 raz
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

19 Lip 2010, 21:04

a co byś powiedział na meganke [link do oferty na Allegro wygasł]
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

19 Lip 2010, 21:27

Podam drugiego Francuza jak kolega Citroen Xsara.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

20 Lip 2010, 18:27

Megane wizualnie podoba mi się średniawo.

Citroena muszę jeszcze dokładnie przestudiować:)

A jak jest z cenami części do Cytrynki i Renault? Porównywalne do np. części Opla?

Pozdrawiam!
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...