Auto miedzy 5k a 10k zl

01 Cze 2008, 19:05

witam, zastanawiam sie nad kupnem auta tak do 10tys. zl ewentualnie jak bedzie okazowo troche wiecej doloze :]
interesuja mnie raczej ekonomiczne auta niz sportowe :P
zastanawialem sie nad golfem 3 w dieslu :P
co wy o tym sadzicie? ewentualnie co byscie polecali?
kingway
Nowicjusz

11 Cze 2008, 12:35

No nie wiem kolego czy w tej chwili opłaca Ci się kupić diesla, cena oleju napędowego jest już coraz wyższa, przekracza cenę benzyny, a pozatym samochody napędzane olejem są trochę droższe niż benzyna+gaz. Co prawda w dieslu silnik masz czysty i równo pracuje, a benzyna jak jest założony gaz to oszczędność niesamowita. Ja mam golfa 2 (1.8 RP) dwa lata i tylko płyny wymieniam i nic się nie dzieje złego. Sam diesla bym nie chciał.
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

18 Cze 2008, 13:34

Ostatnio dla kolegi szukałem samochodu (ostateczna decyzja należała do niego) Wybrał Opla Vectr-e B z 96r. silnik 2.0 16V z klimą (niesprawną - remont 800zł) instalacją gazową sekwencyjną (spalanie jakie najwyższe zanotował na mieście to 11 l - a nie jeździ delikatnie) Ogólnie miała tylko zderzak przedni pęknięty od zająca :-) Samochód zadbany, obejrzany później w domu na spokojnie i jedynie był delikatnie w tył trącony. Dał 9,8 tysiąca.
Opel Astra F 2.0 Combi
maslanka
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...
    Samochodem elektrycznym 800KM na jednym ładowaniu
    Jeśli uważasz, że pokonanie samochodem elektrycznym trasy z Paryża na południe Francji na jednym ładowaniu jest niemożliwe, to będziesz musiał zmienić zdanie. Dzięki współpracy pomiędzy Nissanem a francuskimi kolejami ...