Auto na autostrady ok.20 tys. zł

04 Lis 2019, 21:53

Marcel2728
Nowicjusz

0

04 Lis 2019, 22:03

Ziomek, nie ośmieszaj się, wikipedia źródłem wiedzy :naughty:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0

04 Lis 2019, 22:06

Marcel2728 napisał(a):Dla Twojego dobra przestałbym czytać tam, gdzie czytasz, bo głupoty tam są niesamowite

No i kto to mówi.. :roll: Marcel serio założyłes nowe konto żeby dalej ludzi wprowadzać w błąd..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

04 Lis 2019, 22:13

No to jak w końcu z tymi Kijankami ?

Ten Hyundai mi się podoba, ale Kolega Kao powiedział, że nie nadają się na autostrady.
Themady62
Nowicjusz

0

04 Lis 2019, 22:22

Wszystko się nadaje na autostrady tylko pytanie ile jesteś w stanie znieść, swoją drogą nigdzie nie napisałem że się nie nadaje na autostrady :sly:
Albo szukasz komfortu i jakiegoś zaawansowania technologicznego albo brać to co Ci się podoba a olać to że wiatr śwista z każdej strony, ruda podjada każdy element, opony słuchać jakby jechać terenówką, wnętrze i wyposażenie z lat 90.... kto co lubi.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

04 Lis 2019, 22:23

ja Sonat miałem całą masę w ostatnich 2 latach, naprawdę przewaliłem sporo egzemplarzy, Ukraina sporo tego kupuje.
na autostradę 2.0 CRDI jak najbardziej 140KM, skrzynia 6 ...OK,
w rodzince sprowadziłem Kia Magentisa 2.0 CRDI...od 1,5 roku użytkowane i WSIO OK, na auto KIA dawała 7 lat gwarancji i trafił się taka z 1 ręki, i serwisowana do końca tylko w KIA,
Fajne , duże tanie auto...silniki OK , kultura pracy bije na łeb i szyję 1.9 TDI Klekota starego, CRDI na trasie w zasadzie nie słychać, jest też trwały, 400-500 tys zrobi ,
są jakieś pierdołki typu alternator lubi się zepsuć, czy czasami jakiś czujnik, ale generalnie nie ma się do czego czepiać, może jaky lepiej się prowadził troche, bo to nie toyota i nie audi jednak.
Fajne duze limuzyny za grosze które sa mało znane a wyglądają na znacznie droższe.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
    Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...

04 Lis 2019, 22:49

Kao napisał(a):Wszystko się nadaje na autostrady tylko pytanie ile jesteś w stanie znieść, swoją drogą nigdzie nie napisałem że się nie nadaje na autostrady :sly:

Prawda, wybacz. Nie napisałeś dosłownie, że się nie nadaje, ale u mnie brak wyciszenia albo wysokie obroty od razu (5 bieg) odrzucają samochód na autostrady. Dlatego trochę uprościłem. W ogóle jak chcę posłuchać wycia, to wolę puścić sobie jakiś rock albo metal, niż silnika kręconego do blisko 4k obr./min.

Co do tej Sonaty, to przy ewentulanych oględzinach po prostu poproszę właściciela, żeby pozwolił wjechać na S-kę czy lepiej autostradę i wybadam.

Themady62 napisał(a):
A jak portalami : otomoto, olx czy coś innego?
I jaki najlepszy okres na kupno auta? Pytam, bo niby już się przymierzam, ale jeżeli jest jakiś powód, żeby odłożyć trochę w czasie to jakoś wytrzymam.

A co myślicie o tym powyżej? (Wiem, wiem, cytowanie swoich postów jest szczytem bezczelności, ale nie chce mi się już drugi raz tego pisać)
Themady62
Nowicjusz

0

04 Lis 2019, 23:26

Trzeba sprawdzać wszystko według moich obserwacji to
Na allegro nie ma wyboru
Na olx jakieś podejrzanie tanie
Za otomoto za to najwięcej handlarzy
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0

05 Lis 2019, 00:45

Proszę o wskazanie, gdzie napisałem coś błędnego inaczej leci skarga do admina za off-topic, razem z szybkim chyba powinniście przemyśleć czasami co piszecie.
Marcel2728
Nowicjusz

0

05 Lis 2019, 09:14

Marcel2728 napisał(a):leci skarga do admina za off-topic,

:ok:
Marcel2728 napisał(a):razem z szybkim chyba powinniście przemyśleć czasami co piszecie.

:mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

05 Lis 2019, 12:26

Themady62 napisał(a):Mercedes W211 2.7 lub 3.2 Diesel

W przedlifcie jest 320CDI - 3.2 R6, prostszy, tańszy w naprawie, z 5-biegowym automatem, ale będzie miał więcej km nakulane.
W polifcie jest 320CDI - 3.0V6, droższy, bardziej skomplikowany, łączony że skrzynią 7G- Tronic (również droższą w naprawach). Była wersja 4-Matic (napęd stały 4x4) i tam są 5-biegówki, ale ze względu na wyższe koszty 4x4 bym odpuścił.

W Volvo najlepiej szukać 2.4D5 163KM (lub 130 i podnieść moc). Wersja 185KM ma SWIRL-a i inne pierdółki, które mogą generować koszty.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

06 Lis 2019, 16:17

Wybaczcie nieobecność, ale coś mi się BIOS zamrażał ostatnio i komputer nie startował. Pomogła wymiana CMOS i już jestem.

Ossy napisał(a):W przedlifcie jest 320CDI - 3.2 R6, prostszy, tańszy w naprawie, z 5-biegowym automatem, ale będzie miał więcej km nakulane.
W polifcie jest 320CDI - 3.0V6, droższy, bardziej skomplikowany, łączony że skrzynią 7G- Tronic (również droższą w naprawach). Była wersja 4-Matic (napęd stały 4x4) i tam są 5-biegówki, ale ze względu na wyższe koszty 4x4 bym odpuścił.

W Volvo najlepiej szukać 2.4D5 163KM (lub 130 i podnieść moc). Wersja 185KM ma SWIRL-a i inne pierdółki, które mogą generować koszty.

Dzięki za informację. Więc będę szukał tej starszej wersji.

Po takiej ilości informacji, będzie większa szansa na znalenie fajnego samochodu.

Żeby nie przeciągać tego tematu, można go zamknąć.
Chciałbym przez to podziękować Wam Wszystkim za udzielone rady i szczegółowe informacje niezależnie od ich ilości i treści. To tylko dowodzi, że są tu tylko najlepsi specjaliści w doborze aut niezależnie od budżetu.

Jeszcze raz, Bardzo Wam Dziękuję.
Themady62
Nowicjusz

0

06 Lis 2019, 16:52

Ok na Twoje życzenie go zamykam ale jakbyś jeszcze szukał informacji bądź chciał o coś pytać, pochwalić się zakupem to napisz mi PW i odblokuję temat.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0