REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/leasing-kola-zebate-t40382.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to sporo Ci palił..... a i denerwujące też było dla mnie jeżdzenie cały czas na stacje a średnie spalanie 21 to mówiłem o benzynie, w gazie raczej się na tyle nie załapiesz.edek89 napisał(a):Po przeliczeniu, zakladajac srednie spalanie 20l gazu, kosztowaloby mnie to, w zaleznosci od cen paliwa tyle samo co moj poprzedni 1.9 TDI.
wejdz sobie na jeep.org.pl tam są sami fanatycy co znają jeepy od srubki, mozesz sobie poczytać o ich bolączkach i kosztach napraw. Zobacz ile kosztuje chociażby zrobienie całego zawieszenia, to już boli. To auto jest dla kogoś kto sam lubi dłubać bo jak masz jezdzić po mechanikach to Ci się odechce Jeepa. Kolejna sprawa w PL masz spory wybór zamienników ale w BE już tak wesoło nie będziesz miał.edek89 napisał(a):Piszesz o czestych awarjach - moze trafiles na zaniedbany model? Jak masz tak dbasz - tego sie nauczylem i nie wierze w ponadprzecietna awaryjnosc poszczegolnych marek/modeli. Kazdy ma mocne i slabe storny, ale pilnujac stanu i wymieniajac wszystko na czas, kazde auto bedzie chodzic jak zegarek.
Zmieniłem na Jaguara X typa w Dieslu i cieszę się że tankuje raz na 700 km a nie raz na 350 stojąc na stacji dobre kilka minut tankując prawie 80 litrów.edek89 napisał(a):Na co wymieniles Cherokiego? Jaki mial przebieg i ktory to byl rocznik?