REKLAMA
Witam.
Chciałbym odnowić temat rzekę o samochodach 4x4.
Przejrzałem wiele forum włącznie z forami stricte tematycznymi i nasunęło mi się parę ciekawych wniosków, jak również zrobił lekki mętlik w głowie.
Poszukuję/potrzebuję samochodu najlepiej terenowego do: codziennej jazdy do pracy, z psami do lasu, grzyby, ryby, jakiś biwak i na tzw. wyprawy.
Samochodem będę robił co 2 dzień jakieś 60 km, raz/dwa razy w miesiącu ok. 400 czasami więcej i co najważniejsze raz do roku parę tysięcy, chciałbym żeby autko po przygotowaniu przejechało najwięcej 35 tys. km (planujemy przejechać Afrykę a później się zobaczy może ... Azja) bez poważnych usterek.
Więc co najważniejsze: najlepiej auto nie drogie 15 max 20 tys.(ok 15 tys. na odrestaurowanie i przygotowanie, reszta na bieżąco), nie za dużo palące, w miarę wygodne i komfortowe, części w rozsądne cenie, i przede wszystkim mało zawodne (przygotowanie auta i mniejsze naprawy będę robił samodzielnie).
Po zrobieniu małej specyfikacji wydaje mi się najrozsądniejszy wybór (zgodnie z kolejnością):
1. Jeep Grand Cherokee II 2,7 CRD
2. Land Rover Discovery II 2,5 TD5
3. Mitsubishi Pajero III 3,2 DID
4. Nissan Terrano II 2,7 TD
(wszystkie ok 2000 roku)
Co o tym sądzicie? Jaki wybór według was byłby najrozsądniejszy i dlaczego? Ewentualnie inne propozycje ... jakie i dlaczego?
z góry dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.