Auto na codzien - pomoc w wyborze

12 Cze 2018, 17:16

Witam, razem z moim Tatą zastanawiamy się nad zakupem nowego auta, które służyłoby zarówno mnie jaki i jemu do jazdy na codzien. Obecnie posiadamy bardzo zadbanego Passata B5 w wersji sedan. Jednakże przydałoby się drugie auto, ponieważ ja sam dojeżdżam na studia i żyje na dwa mieszkania, a Passat niestety się nie rozdwoi :P

Interesuje nas auto nowe, ze względu na fakt utraty wartości, a dobrze byłoby je sprzedać po nie najgorszej cenie. Mamy do wydania 90 tysięcy. Po odwiedzeniu kilku salonów największych koncernów szczególnie wyróżniały się KIA Sportage, Skoda Karoq, Mitsubishi ASX oraz Toyota Corolla.

Jakie auto z wyżej wymienionych byłoby według was najodpowiedniejsze do codziennej eksploatacji? Może macie inne propozycje, które będą pasować?
ratedrfruit
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 06 2017
Auto: VW Passat B5

12 Cze 2018, 17:45

Skoro boicie się utraty wartości to po co pchać się w nowe auto gdzie jest ona największa?

Potrzebujecie SUV'a? Koszty utrzymania są wyższe niż "zwykłego" auta podobnej klasy.

Popatrz na mazdę 3 i hjundaja elantrę, może i40.

BTW przy kupnie nowego auta idziesz do salonu, zabierasz na jazdę próbną to co bierzesz pod uwagę i kupujesz ten, który Ci się najbardziej podoba.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

20 Cze 2018, 07:23

Też bym w sumie chyba nie patrzyła na Suvy, to są auta, które tylko wyglądają;p Taki sedan dla mnie i tak lepiej się prezentuje, a na pewno jest dużo bardziej praktyczny. Nie wymieniłeś Mazdy, a może właśnie Mazda 6 będzie dobrym wyborem. Autko pięknie się prezentuje na drodze, znajomy ma i mega sobie chwali.
Adamila021
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Wrz 2018, 13:46

Też się zastanawiam jutro wybieram się tutaj [....] , oglądać mazdy, jakoś pierwszy na myśl przychodzi mi samochód Mazda 5.Podoba mi się linia wykonania i wnętrze, w tej podstawowej wersji, nie potrzebuje cudów, ważne żeby był niezawodny i żeby się dobrze jeździło.
Ostatnio edytowany przez mike, 13 Wrz 2018, 18:10, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
karamzyn
Nowicjusz

Auto: peugot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...