Auto na gaz 5 - 10k

24 Mar 2013, 23:28

1.6 16V lubi wcinać olej więc tutaj bym uważał. Wogóle tak teraz patrze na tą Astre co podałem i niewiem czy coś nie działo sie z przodem (tablica pogięta i przedni lewy błotnik jakby ciemniejszy od reszty).
Co do mocy to zależy gdzie i jak często jeżdzisz,kolega ma Astre II w dieslu 75KM i w 2osoby ładnie szła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Mar 2013, 23:52

No właśnie szaleć nie zamierzam, jeździć często nie będę, jednak cel jest taki, żeby jeździć rzadko, ale daleko. Trochę zmartwiło mnie to że Vectra 1.6 odpada bo trochę przeszukałem forum i ten silnik jest za słaby, 1.8 bym musiał znaleźć albo inne auto. Może reno megane, albo inne reno, a może jednak audi tylko że a3? Nie wiem... Na razie stoję w miejscu i czekam na kolejne propozycje.
adam90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 2010
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

25 Mar 2013, 10:05

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] dobry silnik do tego auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Mar 2013, 18:13

Może Megane dti?Albo benzyniaki 1.4 albo lepiej 1.6(ale jak gaz to najlepiej sekwencja).Ogolnie dobre autko jak nie masz przeswiadczenia do francuzów to dobra opcja.Sam mam okazję jeździć Scenikiem dti nie ma co prawda wielkiego wciskania w fotel ale dosyć dobrze sobie radzi.I nie pali zbyt dużo.A w megance paliłby jeszcze mniej
Pozdro
Curver
Początkujący

Auto: Peugeot 308
Silnik: 1.6 HDi 90KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

25 Mar 2013, 22:04

Ja bym szukał Astry II albo jak przedmówca coś z Renault.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003