Auto za ok.15 tys

25 Mar 2013, 20:09

Witam.
Zastanawiam się głównie nad dwoma samochodami Hyundai Coupe 3 2002r w silniku 2,0l lub alfa 147 ale tylko i wyłącznie w silniku jtd 2003 r lub nowsza. Wiele stereotypów krąży o alfie nie wiem jak się to ma do rzeczywistości. Niby zawieszenie kiepskie ale przy polskich drogach w czym zawieszenie nie siada? Pewnie dużo zależy od tego jak wyeksploatowane autko się kupi. Ale silniki jtd spod stajni fiata to podobno świetne jednostki.Przemknęła mi przez myśl astra bertone 2 ale głownie rozmyślam pomiędzy dwoma ww autkami.
W aucie istotne dla mnie jest to żeby nim pojeździć spokojnie jakieś 2,3latka i żeby eksploatacja nie była dramatycznie droga tj. części, naprawy i ogólne koszty. Z tego co przeprowadziłem rozeznanie hyundai coupe wychodzi raczej na solidniejszy i znacznie mniej awaryjny.

Pozdrawiam.
on111
Nowicjusz

Auto: brak:)

25 Mar 2013, 20:20

w niektórych samochodach zawieszenie rzadziej się psuje :roll:
jeśli Ci się podoba auto i akceptujesz jego awaryjność to kupuj
zoltrex
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: mazda 323 F
Silnik: 1,5 88 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...