REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
goku napisał(a):Odnośnie tego, żę diesle nie są oszczędne w mieście. Mógłbyś doprecyzować: chodzi o spalanie czy może o usterkowość? Chętnie poznam różne opinie. Aktualnie sam skłaniam się do benzyniaka, ale raczej ze względu na opinię awaryjności w mieście. Spalanie to raczej duży plus diesli.
JerzyB333 napisał(a):mam madzie 6 2,0 diesel z 2007 i altee xl 2,0 tdi- jezdzac nimi po miescie nie schodzilem ponizej 8-9 l, a fiesta mk7 zony(z 2009) 1,25 spala ok. 7 mimo ze ten silnik do najoszczedniejszych nie nalezy
Kubuch napisał(a):JerzyB333 napisał(a):mam madzie 6 2,0 diesel z 2007 i altee xl 2,0 tdi- jezdzac nimi po miescie nie schodzilem ponizej 8-9 l, a fiesta mk7 zony(z 2009) 1,25 spala ok. 7 mimo ze ten silnik do najoszczedniejszych nie nalezy
Bez urazy ale porównanie z dooopy... Jak już porównywać to takie same auta z różnymi silnikami a nie malutką fieste z mikrosilniczkiem do aut ważących dobrze ponad półtorej tony. Postaw taką Alteę z 2 litrowym benzyniakiem i wtedy się okaże czy diesel spali mniej czy więcej. Podpowiem od razu, że mniej
JerzyB333 napisał(a):Kubuch napisał(a):JerzyB333 napisał(a):mam madzie 6 2,0 diesel z 2007 i altee xl 2,0 tdi- jezdzac nimi po miescie nie schodzilem ponizej 8-9 l, a fiesta mk7 zony(z 2009) 1,25 spala ok. 7 mimo ze ten silnik do najoszczedniejszych nie nalezy
Bez urazy ale porównanie z dooopy... Jak już porównywać to takie same auta z różnymi silnikami a nie malutką fieste z mikrosilniczkiem do aut ważących dobrze ponad półtorej tony. Postaw taką Alteę z 2 litrowym benzyniakiem i wtedy się okaże czy diesel spali mniej czy więcej. Podpowiem od razu, że mniej
no nie do konca z doopy bo roznica spalania miedzy np. 206 2,0 hdi a citroenem picasso 2.0 hdi- ok. 0.5 litra/100km- sprawdzane przeze mnie jak mialem kiedys cytrynke
Kubuch napisał(a):JerzyB333 napisał(a):mam madzie 6 2,0 diesel z 2007 i altee xl 2,0 tdi- jezdzac nimi po miescie nie schodzilem ponizej 8-9 l, a fiesta mk7 zony(z 2009) 1,25 spala ok. 7 mimo ze ten silnik do najoszczedniejszych nie nalezy
goku napisał(a):Bardzo bym chciał poznać Twoją opinię na temat diesla na miasto